Μανωλοπουλος: Η αλλαγη εμβολιου αναμεσα σε δυο δοσεις δεν προκαλει προβληματα

Τι είπε o καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος για το ποιοι θα πρέπει να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη από μέρος του πληθυσμού για συγκεκριμένο τύπο εμβολίου, θα έπρεπε να δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, με άλλον τύπο.

Συμπλήρωσε δε πως έχει αποδειχτεί ότι η αλλαγή εμβολίου ανάμεσα σε δυο δόσεις δεν προκαλεί προβλήματα και ότι η αντίδραση των αρμόδιων Αρχών στη χώρα μας θα έπρεπε να ήταν πιο άμεση.

Ερωτηθείς για τον αν θα χρειαστεί να κάνουμε και τρίτη δόση εμβολίου, απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι δεν φαίνεται πως θα γίνει κάτι τέτοιο, εκτός ίσως ειδικών περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα για ανοσοκατασταλμένα άτομα.

Στη συνέχεια ο κ. Μανωλόπουλος, αναφέρθηκε στο κίνημα των αντιεμβολιαστών και παρατήρησε ότι δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού των ελευθεριών η των δικαιωμάτων τους. Έφερε ως παράδειγμα έναν μεθυσμένο, στον οποίο δεν επιτρέπεται η οδήγηση όταν έχει πιει, λέγοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι αντίστοιχο γίνεται με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.