Μαχη στη Βουλη για τον προυπολογισμο

Αρχίζει σήμερα η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024. Η μάχη των κομμάτων θα κορυφωθεί την Κυριακή (17/12).

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων, αρχίζει στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (13/12) στην ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2024.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί – το αργότερο – τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία – κατά παράδοση – λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο “Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024” έχει ήδη γίνει δεκτό, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ του σχεδίου νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η “Νίκη” και η Πλεύση Ελευθερίας το καταψήφισαν, ενώ οι Σπαρτιάτες επιφυλάχθηκαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.