Λινα Μενδωνη: Η υποθεση των γλυπτων του Παρθενωνα εχει ωριμασει

«Είμαστε πιο αισιόδοξοι για την επιστροφή τους», είπε η Υπουργός Πολιτισμού

Την αισιοδοξία της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε από το βήμα του Olympia Forum III, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Η κα Μενδώνη μίλησε για τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού τονίζοντας ότι είμαστε πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου καθώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της UNESCO ενώ ήδη καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στην Αγγλία ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης τίθεται υπέρ της επιστροφής. «Τα πράγματα έχουν ωριμάσει και μας επιτρέπεται πλέον να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της τρίτης ημέρας του Olympia Forum III που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η κα Μενδώνη, συζητώντας με τον δημοσιογράφο του TRT TV, Σωτήρη Πολύζο, μίλησε για την ανάπτυξη που συνδέεται με το Υπουργείο Πολιτισμού, στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που το ενέταξε στα παραγωγικά Υπουργεία, συναισθανόμενος το ρόλο που μπορεί να παίξει στην Εθνική οικονομία.”Είναι πλέον ορατή η αναπτυξιακή δυναμική του πολιτισμού. Από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια η διεθνής βιβλιογραφία μιλάει αυτοτελώς για τη δυναμική του Πολιτισμού αναγνωρίζοντας τον πολιτισμό ως διακριτό οικονομικό τομέα”, υπογράμμισε.

Η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόγραμμα 399 έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού, προϋπολογισμού 324 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν εξασφαλιστεί άλλα 500 εκατ. ευρώ ενώ εξελίσσεται και ένα πρόγραμμα 188 έργων σε όλη την επικράτεια, με τον συνολικό προϋπολογισμό των τριών τομέων να αγγίζει περίπου το 1 δις ευρώ. Διευκρίνισε επίσης πως «σε όλα αυτά τα έργα απασχολούνται περίπου 4.000 εργαζόμενοι κι αν προσθέσουμε και τους εργαζόμενους που απασχολούνται με εργολάβους, ο αριθμός μεγαλώνει περισσότερο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.