Λαμια: Ρισκαρε τη ζωη του για να σωσει 35 σκυλια απο τις πλημμυρες

«Tο μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την ώρα ήταν πως θα σώσω τα σκυλιά»

Κατά την πρόσφατη πλημμύρα του Σπερχειού, ένας 46χρονος από τη Λαμία ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τα 35 σκυλιά που βρισκόταν στο ξενοδοχείο σκύλων που διατηρεί η σύζυγός του. Ο Κώστας Γκιντέρσος, έπεσε δύο φορές μέσα στα παγωμένα νερά και κινδύνεψε να πνίγει. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την ώρα ήταν πως θα σώσω τα σκυλιά».

Όλα ξεκίνησαν στις 04.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν, από τις κάμερες, είδε ότι τα νερά από το ποτάμι που είχε υπερχειλίσει λόγω των βροχοπτώσεων, ξεκίνησαν να μπαίνουν στο ξενοδοχείο σκύλων απειλώντας τη ζωή των σκυλιών. Ο κ. Γκιντέρσος προσπάθησε, αρχικά, να πάει με το αυτοκίνητο όμως ήταν αδύνατον να διασχίσει το δρόμο ο οποίος ήταν απροσπέλαστος. Ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του και πήρε το μηχανάκι. Στο δρόμο του για το ξενοδοχείο, όμως, έπεσε πάνω στο μπλόκο της αστυνομίας που τού απαγόρευσε να περάσει αφού είχαν πλημμυρίσει τα πάντα.

Παρά τις εκκλήσεις όλων για το αντίθετο, ο 46χρονος άφησε το μηχανάκι του και ξεκίνησε με τα πόδια, μες στη νύχτα, με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο. Η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ήταν πάνω από πέντε χιλιόμετρα μέσα στα νερά, τις λάσπες και το κρύο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, παρασύρθηκε δύο φορές από τα νερά και έπεσε. Για πάνω από δύο ώρες πυροσβεστική και αστυνομία τον είχαν για αγνοούμενο ενώ η γυναίκα του νόμιζε πως είχε πνιγεί. Ο ίδιος κατάφερε, τελικά να φτάσει στο ξενοδοχείο όπου, τα νερά, είχαν ήδη μπει στα σπιτάκια των σκύλων. Κατάφερε να σώσει και τα 35 ζωάκια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.