Κουτσουκος: «Οι διακινητες ειναι καμικαζι – Νιωθω και εγω οργη και φοβο»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στον κόμβο Αρδανίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος μίλησε το πρωί της Παρασκευής (7/7) στο Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στον κόμβο Αρδανίου, δεύτερο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που οφείλεται σε είσοδο οχήματος στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας. Συζητήθηκαν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Περιφέρεια ΑΜΘ με αντικείμενο «τα προβλήματα οδικής ασφάλειας που δημιουργούνται από τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και ο συντονισμός μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την αντιμετώπισή τους». Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην κατάσταση του κάθετου άξονα Ορμενίου-Αρδανίου όπου επίσης συμβαίνουν θανατηφόρα δυστυχήματα ελλείψει διαχωριστικής νησίδας, στην παράκαμψη Προβατώνα και στην έξοδο προς το Νοσοκομείο.

Ο αυτοκινητόδρομος δεν σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει «πολεμικές» επιχειρήσεις

«Είναι ένα νέο φαινόμενο, πρωτόγνωρο, διότι τα οδικά δίκτυα που κατασκευάζουμε δεν τα κατασκευάζουμε για πολεμική χρήση», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

«Η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν είναι εύκολη», είπε, παρότι «η αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά αλλά δεν μπορεί να αστυνομεύσει στο βαθμό που χρειάζεται μια εμπόλεμη κατάσταση». Εμφατικά σημείωσε πως «εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε διακινητές που είναι εγκληματίες. Ανά πάσα στιγμή κάνουν αναστροφή και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα». Σχετικά με τις αντιδράσεις των πολιτών, «αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος έχει και οργή και φόβο», είπε και εξομολογήθηκε πως «δεν σας κρύβω ότι έχω και εγώ και τα δύο συναισθήματα». Εξηγώντας περισσότερο την άποψή του ανέφερε: «Η αστυνομία αντιμετωπίζει πολύ περισσότερα περιστατικά απ’ αυτά που μαθαίνουν οι πολίτες. Αξίζει μπράβο και στήριξη. Πιστέψτε με ότι η αστυνομία κάνει αυτό που απαιτείται και αντιμετωπίζει πάρα πολλά περιστατικά που δεν γίνονται γνωστά».

Ειδικότερα, για όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη στην ΠΑΜΘ, ο κ. Κουτσούκος είπε: «Υπάρχουν μέτρα που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, δεν θα ήθελα να μοιραστώ κάτι δημόσια γιατί προφανώς μας ακούνε και οι ίδιοι οι διακινητές και προσαρμόζονται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτό που θέλω να πω προς όλους είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί κανείς να σκεφτεί “γιατί δεν κάνουν αυτό, γιατί δεν βάζουν καρφιά και άλλα πράγματα», αλλά αυτά έχουνε μια επέκταση διαχείρισης, ταχύτητας, οδικού δικτύου στο οποίο μπορούν να εφαρμοστούν. Έχουν όμως και μια επέκταση νομική, θα πρέπει ως χώρα να τα υποστηρίζει νομικά. Η αστυνομία που έχει και τον πρώτο λόγο είναι αυτή η οποία θα πρέπει τελικά να κάνει και την ολική αντιμετώπιση. Πάντως, δεν θέλω να προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τα μέτρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο πλαίσιο ενός κράτους που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από κανόνες και λειτουργικές διαδικασίες ενός αυτοκινητόδρομου», δήλωσε. Εντωμεταξύ ανέφερε πως «όταν αποφασίζει κάποιος να γίνει καμικάζι γιατί θέλει να φύγει από την αστυνομία, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η αντιμετώπιση» και πως «ό,τι απαιτείται από την αστυνομία, γίνεται». Ερωτηθείς και για περιστατικά οδηγών που διαπιστωμένα έχουν μπερδευτεί και έχουν μπει στο αντίθετο ρεύμα, ειδικά εκεί στον κόμβο Αρδανίου όπου υπήρξαν και άλλα θανατηφόρα δυστυχήματα, ο κ. Κουτσούκος απάντησε πως «είμαστε σε διαδικασία να κάνουμε πρόσθετη σήμανση. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι η επιμονή των διακινητών οι οποίοι σκόπιμα σταματάνε, κάνουν όπισθεν, αναστροφή και μπαίνουν ανάποδα».

Δεν υπάρχει περίπτωση διαχωριστικής νησίδας στον κάθετο άξονα

Με την παράκαμψη Προβατώνα ολοκληρώνεται το έργο «Αυτό που ολοκληρώνεται ως το τέλος του χρόνου είναι η παράκαμψη του Προβατώνα. Δεν έχουμε κάτι άλλο στον άξονα αυτό», απάντησε ο κ. Κουτσούκος στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αρδανίου, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. «Όχι, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Στο σχεδιασμό που έχουμε εμείς αυτή τη στιγμή, είναι η ολοκλήρωση της παράκαμψης Προβατώνα και έτσι ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας», δήλωσε κατηγορηματικά.

Η έξοδος προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε – Τώρα το “μπαλάκι” στο ΠΓΝΑ και το ΔΠΘ

«Είναι σημαντικό ότι έχει ολοκληρωθεί και η έξοδος στο νοσοκομείο», επισήμανε ακόμα ο κ. Κουτσούκος. «Αυτό που απομένει είναι το ίδιο το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο να συνεχίσουν το δρόμο. Θέλω να το τονίσω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να γίνει η έξοδος προς το νοσοκομείο. Το κάναμε και το ολοκληρώσαμε. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να υπάρχει πρόσβαση από την Εγνατία, έχει γίνει πολλή δουλειά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Τώρα το μπαλάκι πάει στο Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο, αν θα θέλει οι πολίτες να πηγαίνουν με άμεση πρόσβαση. Διότι η συνέχεια της οδού καταλήγει στο χώρο τους και εμείς δεν έχουμε δικαιοδοσία να εκτελέσουμε εκεί πέρα δρόμο», υποστήριξε.

Πηγή: radioevros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.