«Κοσμοπλημμυρα» στην εναρξη των Γιορτων Παλιας Πολης 2023

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε στην σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως με Ρόκκο το βράδυ του Σαββάτου 02/09

Μ. Τσέπελης:« Λέμε ‘’ναι’’ στην ζωή όσο έχουμε ο ένας τον άλλον και με ‘’ασπίδα’’ τον πολιτισμό δεν φοβόμαστε τίποτα!»

Με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2023 στην Πλατεία Μητροπόλεως στην Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου 02/09. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα ήταν εν μέρει «βαριά» λόγω των πυρκαγιών που είναι βέβαιο πως δεν μας έχουν αφήσει ανεπηρέαστους.

Από την άλλη οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι μία ευκαιρία να αποφορτιστούμε , να ελπίσουμε ξανά σε ένα καλύτερο αύριο, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε με φίλους. Έτσι, στην κεντρική σκηνή ο Στέλιος Ρόκκος «έκλεψε» την παράσταση μέσα από τις ερμηνείες του και ξεσήκωσε δίχως υπερβολή το κοινό του. Δυνατός παλμός, κέφι και χαρμόσυνο κλίμα «χρωματίζουν» την πόλη με την ίδια ένταση εδώ και 32 έτη!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, τόνισε:

«Σας καλωσορίζω στις Γιορτές Παλιάς Πόλης , στην υπέροχη Ξάνθη μας, στον θεσμό που υποδέχεται την νέα εποχή και μας γεμίζει με ελπίδα, αισιοδοξία, δύναμη για το αύριο, σε έναν πολιτιστικό θεσμό που αποδεικνύει περίτρανα τα τελευταία χρόνια  τους λόγους για τους οποίους σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιείται 32 συναπτά έτη, διότι ο πολιτισμός δίνει πάντα απάντηση, προσφέρει δώρο στην κοινωνία των ανθρώπων που δοκιμάζεται, πληγώνεται, φοβάται. Πέρυσι ‘’νίκησε’’ το ‘’γκρίζο’’ της πανδημίας, σήμερα ‘’δίνει μία νέα μάχη’’ με ‘’το μαύρο’’ των πυρκαγιών, που έπληξαν την χώρα και πάλι πληγώνοντας την πατρίδα μας, την περιφέρειά μας με δραματικό τρόπο. Έτσι, γίναμε όλοι μία γροθιά για να  πολεμήσουμε τις φλόγες. Στην Ξάνθη μας από την πρώτη στιγμή κάναμε ό, τι απαιτείται και συνεχίζουμε για να προστατεύσουμε  τον φυσικό μας πλούτο. Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός  μαζί με αυτό το πολύτιμο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας και οι εθελοντές μας σε 24ωρη βάση  κάνουν το καθήκον τους.

Σας ευχαριστούμε υπέροχοι συνδημότες. Το μυαλό μας είναι εκεί στον  Έβρο, αλλά και οι δυνάμεις μας, τα μέσα του δήμου και όλης της Περιφέρειας. Σε μία περίοδο που ‘’η στάχτη θέλει να βάψει το νου, την  καρδιά και την ψυχή’’ εμείς αντιστεκόμαστε, λέμε ‘’ναι’’ στην ζωή όσο ΄ έχουμε ο ένας τον άλλον και με ‘’ασπίδα’’ τον πολιτισμό δεν φοβόμαστε τίποτα.

Αγαπητοί φίλοι, φέτος η Παλιά Πόλη με τα εμβληματικά κτίρια που ‘’διηγούνται’’ μία άλλη εποχή  και τα παραδοσιακά σοκάκια που οδηγούν τον επισκέπτη αρμονικά από το ‘’χθες’’ στο ‘’σήμερα’’ ‘’ φορά’’ τα γιορτινά της και σας υποδέχεται με αρμονική γοητεία, αλλά και παιχνιδιάρικη διάθεση. Έρχεται, λοιπόν να την ανακαλύψετε από την αρχή. Σε αυτό το ταξίδι ‘’πρωταγωνιστούν’’ δύο εμβληματικά κτίρια, το ιστορικό κτίριο της Δημαρχίας που εγκαινιάστηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ‘’ανοίγει’’ τις πύλες του ‘’φιλοξενώντας’’ την νοσταλγία  και μέσα από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σας καλεί να το εξερευνήσετε, η Δημοτική μας Πινακοθήκη λίγο πιο κάτω φέτος εστιάζει σε ασπρόμαυρο πλάνο από την ελληνική και ξένη κινηματογραφία. Για άλλη μία φορά οι διοργανωτές μας εγγυούνται ένα δεκαήμερο γεμάτο μουσική και τραγούδι με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, αλλά και με τις τοπικές δυνάμεις και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, συλλογές για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες, ξεναγήσεις στις ανυπέρβλητες γοητείες της Παλιάς Πόλης και σε τοπόσημα σημεία της περιοχής, με τραπεζάκια έξω από τους συλλόγους μας, με σουβλάκια, λίγο κρασί στις μαγευτικές βραδιές που θα ακολουθήσουν, αλλά και με την εμπορική έκθεση.

Ευχαριστώ  την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Κουρτίδη, τον Πρόεδρο, Στέλιο Μωραΐτη και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Ξάνθης, τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλία Ασκαρίδη, τους εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης και όλους όσοι συνέβαλλαν για το άρτιο αποτέλεσμα, τους πολιτιστικούς συλλόγους μας, την ‘’καρδιά’’ των Γιορτών, τους  καλούς Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης  Ανθρωπιστικών Κρίσεων που μας καλύπτουν υγειονομικά, τους χορηγούς μας που στηρίζουν πάντα τον Δήμου, αλλά και όλους εσάς τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το τεράστιο κύμα των εθελοντών που προσφέρει πάντα τα μέγιστα, τους Ξανθιώτες.

Εσείς δείχνετε τον δρόμο για να συνεχίσουμε όλοι μαζί με ‘’όχημα’’ την ιστορία ενώνουμε δυνάμεις στο σήμερα ατενίζοντας το μέλλον για δημιουργικότητα, αλληλεγγύη, ‘’ανοιχτή’’ ξανθιώτικη αγκαλιά! Ελάτε να περπατήσουμε  σε αυτό το μαγικό μονοπάτι μέσα στην Παλιά Πόλη ,να συναντηθούμε ξανά μέσα από την χαρά, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό. Σας ευχαριστώ! Να περάσουμε όλοι καλά!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.