Κομοτηνη: Σκοτωσε τον σκυλο πυροβολωντας επανειλημμενα μπροστα στα ματια του ιδιοκτητη του

Με μια καραμπίνα κάτοικος της Κομοτηνής σήμερα το μεσημέρι γάζωσε στην κυριολεξία τον σκύλο, που βλέπετε, και τον εκτέλεσε πυροβολώντας αρκετές φορές μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη στο τέρμα της οδού Στρυμόνα. Όταν ο ιδιοκτήτης του ζώου επικοινώνησε με την Αστυνομία άκουσε τους αρμόδιους του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής να του λένε να καλέσει την φιλοζωικό σύλλογο της πόλης που είναι υπεύθυνος! Τον δράστη που εκτέλεσε το ζώο είδαν αρκετοί από τους γείτονές του.

Ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης, που είναι πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής και μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι χρειάστηκε τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος η οποία είναι δικηγόρος να απευθυνθούν στο διοικητή του Α.Τ. ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν το αυτονόητο. Δηλαδή να πάνε επί τόπου, να βγάλουν φωτογραφίες το πτώμα και αναζητήσουν τον δράστη ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου αφού είχαν στην κατοχή τους τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο διέφυγε.

Η Αστυνομία είπε «Καλέστε την Φιλοζωική!»

Είναι πραγματικά παράδοξο πως 4 χρόνια μετά από την ψήφιση του νόμου 4039/2012 και των εντολών – οδηγιών της ΕΛ.ΑΣ. και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ότι ακόμα υπάρχουν αστυνομικοί που αγνοούν ότι η ζωοκτονία ή η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.
 
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε επισημάνει στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη – ο οποίος αρνούνταν ότι συμβαίνει – στις 10/11 ότι δηλαδή παρά τις προθέσεις της ηγεσίας δεν διερευνώνται όλες οι καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση και θανάτωση ζώου, συχνά οι αστυνομικοί τρομοκρατούν στην κυριολεξία αυτόπτες μάρτυρες ή αδιαφορούν για τα στοιχεία που τους προσκομίζουν ενώ τους αντιμετωπίζουν ως κάτι γραφικούς τύπους «που δεν έχουν τίποτα καλύτερα να κάνουν».
 
Ο δράστης που λόγω της καθυστερημένης αντίδρασης των αστυνομικών διέφυγε της σύλληψης επιβιβάστηκε στο όχημα του μαζί με την καραμπίνα και αναζητείται.
 
Πηγή: zoosos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.