Κλησεις σε απολογια για μπλοκο των αγροτων του Εβρου

Τα αγροτικά μπλόκα αποτελούν πλέον ετήσια "συνήθεια" για τους αγρότες

Αγρότες του βορείου Έβρου έχουν ήδη παραλάβει κλήσεις για να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, λόγω της συμμετοχής τους σε μπλόκο που στήθηκε στο Ορμένιο τον χειμώνα. Οι κλήσεις επιδόθηκαν σε προέδρους και μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Τριγώνου, Ορεστιάδας και Βύσσας.

Τα αγροτικά μπλόκα αποτελούν πλέον ετήσια “συνήθεια” για τους αγρότες και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς, αφού τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και διογκώνονται.

Βέβαια, ο τρόπος που έχει καθιερωθεί ως διαμαρτυρία, δηλαδή ο αποκλεισμός δρόμων, τα γνωστά “μπλόκα”, είναι παράνομος και επισύρει ποινικές συνέπειες. Έτσι κάθε φορά οι επικεφαλής και μέλη των συλλόγων που διοργανώνουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, καλούνται από τη δικαιοσύνη να απολογηθούν.

Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν περαιτέρω επιπτώσεις, όμως υπήρξαν και περιπτώσεις στο παρελθόν που αγρότες καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα έσπευσε με ανακοίνωσή του να καταδικάσει αυτό το γεγονός, θεωρώντας οτι κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί είναι η κυβέρνηση:

“Μαζί με τα προβλήματα και την αγωνία των αγροτών για το εισόδημα τους, η «επόμενη μέρα» των ευρωεκλογών, αποκαλύπτει ότι είναι ξανά εδώ η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών που αγωνίζονται για το δίκιο τους, η ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Για την ενέργεια αυτή, η κυβέρνηση ΝΔ έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορεί να τις κρύβει πίσω από τις αποφάσεις δικαστικών. Είναι αυτή που υλοποιεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και οι γεωργοί κτηνοτρόφοι που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν “το μαρτύριο της σταγόνας”. Είναι αυτή που την περίοδο των μπλόκων προσπάθησε με ψέματα και συκοφαντίες να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ενώ εμφανίζονταν ως “πρόθυμος συνομιλητής” τώρα τους καλεί σε απολογία.

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά που παλεύει για την επιβίωση της, συνολικά το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση των βιοπαλαιστών αγροτών.”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.