Κικιλιας: Θα εισηγηθω στον πρωθυπουργο περαιτερω μετρα για τη Θεσσαλονικη

«H κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω πως κάποιοι δεν άκουσαν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Νέα μέτρα θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον πρωθυπουργό για τον περιορισμό της διασποράς κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο υπουργός μετά την έκτακτη σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ «η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω πως κάποιοι δεν άκουσαν».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και να προστατέψουμε την δημόσια υγεία και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων, έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι ταχεία και δυστυχώς κάποιοι διακινδύνεψαν την υγεία όλων. «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν άμεσα την ζωή και την υγεία όλων. Η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση, την κόπωση, τον άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα» σημείωσε.

Τέλος, είπε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τα νοσοκομεία.

Πριν αποχωρήσει ο υπουργός Υγείας από το ΑΧΕΠΑ συνομίλησε με νοσηλευτές αλλά και με οδηγούς ταξί, παροτρύνοντας τους να προσέχουν γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά.

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.