Κατακραυγη για το διπλο εγκλημα στην Καβαλα

Πόσες ακόμα γυναικοκτονίες;

Κατακραυγή της κοινής γνώμης από χθες για το έγκλημα του 56χρονου, που δολοφόνησε την 31χρονη πρώην σύντροφό του και το μόλις 10 μηνών παιδί τους, πριν αυτοκτονήσει, στη Λεκάνη Καβάλας.

Σήμερα η ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής αναμένεται να ολοκληρώσει τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας.

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλούν όσα γίνονται γνωστά για τη γυναικτονία με τελευταία εξέλιξη τον εντοπισμό σημειώματος του αυτόχειρα, ο οποίος μιλούσε για… «αγάπη» την οποία αποφάσισε να «τελειώσει».

Παραίτηση Τσιάρα ζητά η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών

Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία, η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ρωτώντας τον χαρακτηριστικά το εξής: «Ως πότε θα σκοτώνει ο νόμος σας κ. Τσιάρα;», ένα «νομικό ιδεολόγημα που έχει οπλίσει το χέρι δεσποτικών και πατριαρχικών αφεντάδων που θεωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη ιδιοκτησία τους, επειδή είναι άλλου φύλου, επειδή είναι μικρής ηλικίας, επειδή απλώς το είπαν αυτοί». 

«Αντί να ακούσετε τις φωνές των γυναικείων οργανώσεων και των ειδικών επιστημόνων, που σας έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, αλλά εφαρμογή του νόμου για τα Οικογενειακά Δικαστήρια, υπηρεσίας προστασίας, υποστήριξης.  Όχι νόμους που φέρνουν τον πόλεμο μέσα στις οικογένειες, όχι άλλες δολοφονίες γυναικών, όχι άλλη ψυχική κακοποίηση των παιδιών, επιμείνατε στην ικανοποίηση του λόμπυ των οικονομικά εύρωστων εκδικητικών πατεράδων» τονίζει η πρωτοβουλία και απευθύνει δραματική έκκληση στη Γενική Γραμματεία Ισότητας να παρέμβει και να ζητήσει: να επιστρέψει ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του δικαίου

  • να πάψει να είναι το Οικογενειακό Δίκαιο πεδίο μάχης των δύο φύλων
  • να ανατραπούν οι δυσμενείς συνέπειες του ν. Τσιάρα με νέα νομοθετική παρέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο
  • να συγκροτηθούν Οικογενειακά Δικαστήρια και να στελεχωθούν με υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών και επιστημόνων ψυχικής υγείας που θα βοηθούν το έργο του/της δικαστή/δικάστριας.
  • να δημιουργηθεί διακριτό Σύστημα Παιδικής Προστασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.