Καταδικαστηκε ο ανδρας απο τη Δραμα που θανατωσε κουταβι χτυπωντας το με τα ποδια

Το περιστατικό είχε γίνει σε κοινή θέα των περαστικών

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή (εξαγοράσιμη έναντι 25 ευρώ τη μέρα δηλαδή 9.125 ευρώ) και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας στις 13 Δεκεμβρίου ο άνδρας που τον Ιούλιο του 2016 σκότωσε ένα κουτάβι στην πόλη της Δράμας χτυπώντας βάναυσα με τα πόδια του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ» το έγκλημα έγινε σε δημόσιο και πολυσύχναστο χώρο της Δράμας και σε κοινή θέα των περαστικών και στη σημερινή δίκη μάρτυρας κατηγορίας ήταν συμπολίτης μας ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο συμβάν και απλά δεν αδιαφόρησε.
 
Ο σύλλογος μάλιστα στην ανακοίνωση του επισημαίνει: «Μια ακόμη Ζωή έσβησε από ανθρώπινο χέρι, τουλάχιστον όμως υπήρξε τιμωρία, έστω και αυτή !! Μη διστάζετε να καταγγέλλετε. Ο Νόμος 4039/12 με τον τροποποιητικό του 4235/14 ορίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων καθώς και κάθε βάναυση συμπεριφορά εναντίον τους ως ποινικά και επιβάλλει αυστηρές τιμωρίες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι η μαρτυρία σας και σε καμιά περίπτωση η μήνυση που απαιτεί χρηματικό ποσό εφόσον ο Νόμος ορίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων ως αυτεπάγγελτα. Τα ζώα δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Ούτε να αποδώσουν δικαιοσύνη. Περιμένουν μόνο από εμάς.. το αυτονόητο.. αυτό που οφείλουμε να είμαστε.. Άνθρωποι !!».
 

Η νομοθεσία ορίζει 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο αν μάλιστα ο δράστης καταδικαστεί για το έγκλημα.
 
Πλέον μετά την καταδίκη αναμένεται να του βεβαιωθεί  από το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι το αδίκημα της ζωοκτονίας και της κακοποίησης ζώου είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα γι’ αυτό και οι ποινές φυλάκισης είναι πάντα είτε με αναστολή είτε εξαγοράσιμες.
 
Πηγή: www.zoosos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.