Εκτακτο δελτιο απο την ΕΜΥ – Ισχυρες βροχες και καταιγιδες

Νέα επιδείνωση προ των πυλών μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα δύο κύματα

Αλλάζει εκ νέου το σκηνικό του καιρού στη χώρα μετά την – φυσιολογική για την εποχή – πτώση της θερμοκρασίας και την βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες.

Από αύριο, Τετάρτη (22/11), βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σε μια σειρά από περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, αναμένονται δύο διαταραχές του καιρού το επόμενο διάστημα. Για την πρώτη μάλιστα, που αναμένεται να σημειωθεί από την Τετάρτη, προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί το μεσημέρι προειδοποίηση από την ΕΜΥ για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ένα δεύτερο σύστημα αναμένεται να επηρεάσει στη συνέχεια τη χώρα από το Σαββατοκύριακο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-11-2023

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-11-2023

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-11-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-11-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.