Καιρος: Αλλαγη “σκηνικου” απο την Κυριακη

Που αναμένονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες μέρες.

Μετά τις αλκυονίδες μέρες, αλλάζει σκηνικό ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, το σύστημα της Ιβηρικής θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την χώρα μας από την Κυριακή και μετά, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα δυτικά.

Σήμερα Παρασκευή (9/2)θα συνεχίσει να είναι αίθριος καιρός και το Σάββατο (10/2) θα υπάρξουν κάποιες αραιές νεφώσεις και πιθανώς βροχές μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο ενώ οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο.

Από την Κυριακή (11/2) και από τα δυτικά θα αλλάξει το σκηνικό σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά (πρώτα στο βόρειο Ιόνιο) από το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η Δευτέρα θα είναι βροχερή ημέρα για όλη τη χώρα και με καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα βρέξει αργά το βράδυ της Κυριακής ενώ το ξημέρωμα της Δευτέρας θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Όμως καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και πάλι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Ο καιρός το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που στα κεντρικά το βράδυ θα ενταθούν.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ο καιρός την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.