Καινοτομει και επιβραβευεται ο Συλλογος Καρκινοπαθων και Φιλων Εβρου «ΣυνεχιΖΩ»

Αργυρό μετάλλιο στα Healthcare Business Awards για την εφαρμογή «Priority»

Με αργυρό μετάλλιο, μεταξύ σημαντικών υποψηφιοτήτων από όλη την Ελλάδα, βραβεύτηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2019. Ο Σύλλογος βραβεύτηκε για την εφαρμογή «Σύστημα προτεραιότητας Priority», η οποία κάνει πιο ανθρώπινη την αναμονή των ασθενών στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
 
Το Priority λειτουργεί από το 2015 στο ΓΠΝΑ και δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας του ογκολογικού ασθενή από το κινητό του τηλέφωνο. Ο ασθενής παίρνει ένα χαρτάκι με έναν μοναδικό αριθμό από το ειδικό μηχάνημα, και μέσα από την εφαρμογή και το κινητό ή το τάμπλετ του, μπορεί να ενημερώνεται με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο για την ώρα του ραντεβού του. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει για λίγο από την αίθουσα αναμονής, πηγαίνοντας για έναν καφέ στο κυλικείο, ή για άλλες εξετάσεις, ή ακόμη και να πεταχτεί στην πόλη για κάποιες δουλειές. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπάρχει η ταλαιπωρία του παρελθόντος, ενώ και οι γιατροί μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τον κόσμο.
 
Η πρόεδρος του ΣυνεχίΖΩ Αναστασία Σπυρίδου σημειώνει πως «έχοντας στα χέρια μας ένα τέτοιο καλό «προϊόν», αποφασίσαμε να θέσουμε υποψηφιότητα στα συγκεκριμένα βραβεία. Μάλιστα, υπήρχαν πολύ σημαντικές υποψηφιότητες που δίνει μεγαλύτερη αξία στο βραβείο μας. Για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη κατηγορία, μοιραστήκαμε το αργυρό μετάλλιο με τον πανελλήνιας εμβέλειας σύλλογο ‘Άλμα Ζωής’. Επίσης, να σημειωθεί πως πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ήταν η πρόεδρος του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ».
 
 
Όπως υπογραμμίζει η κα Σπυρίδου, η ανάγκη και η ιδέα για το λογισμικό αυτό, που έγινε πραγματικότητα χάρις σε μία δωρεά προς τον Σύλλογο, προέκυψε μετά την ανακαίνιση της μονάδας βραχείας νοσηλείας, το 2015.
 
«Είδαμε την ανάγκη της καλύτερης διεκπεραίωσης των περιστατικών και το πώς θα μπορούσαν, με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, οι ασθενείς και συνοδοί, να περιμένουν για να τους δει ο γιατρός και να προχωρήσουν στη χημειοθεραπεία. Αναπτύχθηκε λοιπόν αυτό το λογισμικό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα  στους ασθενείς ή στους συνοδούς τους, παίρνοντας το χαρτάκι από το ειδικό μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί στη μονάδα και βάζοντας το μοναδικό κωδικό  που γράφει πάνω, στο κινητό τους ή στο σταθερό, το τάμπλετ, να παρακολουθούν τη ροή εξέλιξης του ραντεβού». 

Εκδήλωση στις 23/10

Τέλος, με αφορμή τον Οκτώβριο, που αποτελεί μήνα ενημέρωσης, πρόληψης και εγρήγορσης για τον καρκίνο του μαστού, σημείωσε πως έχουν γίνει κάποια βήματα ως προς την ενημέρωση και απομυθοποίηση του φόβου που γεννά η συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία, όπως ανέφερε, αν διαγνωστεί εγκαίρως είναι αντιμετωπίσιμη και ιάσιμη μέχρι και στο 100% των περιπτώσεων.
 
Να υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη 23/10 ο Σύλλογος διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού», με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Καραμανίδη και » Περιποίηση του δέρματος σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού», αλλά και των ογκολογικών ασθενών γενικότερα, με ομιλητή τον κ.Τόλη Γιακουμάκη.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Grecotel Egnatia με ελεύθερη είσοδο. Θα προσφερθεί καφές.

Πηγή: www.gnomionline.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.