Η τεραστια αλλαγη που φερνει ο Ελον Μασκ στις επαληθευσεις χρηστων του Twitter

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία επαλήθευσης την επόμενη Παρασκευή, αφού απέσυρε μια προηγούμενη προσπάθεια ανανέωσης αυτόν τον μήνα, αφού προκάλεσε πλημμύρα από λογαριασμούς απατεώνων.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter ανέφερε πως οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα φέρουν ένα μπλε τικ – ή σημάδι ελέγχου – για τα άτομα, ένα γκρι τικ για την «κυβέρνηση» και ένα χρυσό τικ για τις εταιρείες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν διευκρίνισε αν η ένδειξη «κυβέρνηση» θα ισχύει και για κρατικές υπηρεσίες ή κρατικές οντότητες.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα «πιστοποιούνται χειροκίνητα» πριν λάβουν το τικ τους. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί του Twitter έχουν μπλε τικ, το οποίο τους χαρακτηρίζει ως αυθεντική πηγή.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε αν η νέα υπηρεσία επαλήθευσης θα αποτελεί μέρος της premium υπηρεσίας του Twitter, Twitter Blue, η οποία είχε χρεώσει 7,99 δολάρια για ένα μπλε τικ όταν επαναλειτούργησε αυτόν τον μήνα, προκαλώντας ένα κύμα απομίμησης λογαριασμών, καθώς οι χρήστες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να υποδυθούν εταιρείες όπως η Eli Lilly και η Tesla για λιγότερο από 10 δολάρια. Η ανανέωση αποσύρθηκε αμέσως μετά.

Η αλλαγή της επαλήθευσης ανακοινώθηκε, καθώς ο Μασκ άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή των απαγορευμένων λογαριασμών στην πλατφόρμα την επόμενη εβδομάδα. Έκανε γνωστό ότι θα προσφερθεί «γενική αμνηστία» στους λογαριασμούς που έχουν ανασταλεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είχαν παραβιάσει το νόμο ή δεν είχαν «εμπλακεί σε πρωτοφανή ανεπιθύμητη αλληλογραφία». Στους απαγορευμένους λογαριασμούς στο Twitter είχαν συμπεριληφθεί η βρετανίδα δεξιά σχολιάστρια Κέιτι Χόπκινς και ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.