Η Τεχνητη Νοημοσυνη «εισβαλλει» στη δημοσιογραφια

Συμφωνία ορόσημο μεταξύ OpenAI και Axel Springer

Σε μια συμφωνία ορόσημο με την OpenAI προχώρησε ο εκδοτικός οίκος Axel Springer, η οποία προβλέπει ότι το ChatGPT θα μπορεί να απαντά σε ερωτήματα χρηστών δίνοντας περιλήψεις άρθρων από μέσα ενημέρωσης που της ανήκουν, ανάμεσά τους το Politico, το Business Insider, η Bild και η Welt.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα κείμενα του ChatGPT θα αναφέρουν ως πηγή τις εκδόσεις του ομίλου Axel Springer, ενώ θα παρέχονται και τα σχετικά λινκ για τα πλήρη άρθρα των μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα, θα περιλαμβάνονται και κείμενα που διατίθενται με συνδρομή.

Το περιεχόμενο της Axel Springer θα εμφανίζεται σε «ευνοϊκή θέση» στα αποτελέσματα αναζήτησης του ChatGPT με στόχο να ενθαρρύνει την κίνηση και τις νέες συνδρομές στους δικτυακούς τόπους του εκδοτικού οίκου.

Το υλικό από τα μέσα ενημέρωσης της Axel Springer θα αρχίσει να εμφανίζεται στο ChatGPT εντός του α’ τριμήνου 2024.

Οι δύο πλευρές δεν ανακοίνωσαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, η οποία έχει πολυετή διάρκεια και δεν είναι αποκλειστική.

Η εν λόγω συμφωνία είναι η δεύτερη που συνάπτει η OpenAI με μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό. Τον Ιούλιο κατέληξε σε συμφωνία με το Associated Press για την χρήση του περιεχομένου του στην εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.