Η Μυθολογια, ο πολιτισμος και η αρχαια ιστορια της Σαμοθρακης θα προβληθουν στο “ARTE”

Mε σκοπό να προβληθεί στην εκπομπή "Invitation au Voyage" και στην εκπομπή "L'héritage"

Tην τιμητική του είχε για ακόμη μια φορά το νησί της Σαμοθράκης! Το γνωστό Κρατικό Γαλλο-Γερμανικό Κανάλι “ARTE” επισκέφτηκε το νησί του Έβρου, για να πραγματοποιήσει γυρίσματα με σκοπό να προβληθεί το νησί και η κληρονομιά του, στην εκπομπή “Invitation au Voyage” και στην εκπομπή “L’héritage” (Η Κληρονομιά) σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς και ηλεκτρονικά σε 4 γλώσσες!

Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο κανάλι είναι γνωστό πως ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και για τον λόγο αυτό βρέθηκε στη Σαμοθράκη για 4 ημέρες με κύριο σκοπό του να ολοκληρώσει τα γυρίσματά του. Βέβαια το νησί της Σαμοθράκης είναι ένας «θησαυρός» οπότε λογικό είναι να θέλουν να προβάλλουν και στο εξωτερικό!

Επικεφαλής της ομάδας ήταν η  Γαλλίδα δημοσιογράφος κ. Olivia Dehez, η οποία μάλιστα μιλάει και ελληνικά, ενώ την καταγραφή των εξαιρετικών πλάνων έκανε ο έμπειρος εικονολήπτης κ. Dimitris Zivopoulos, τόσο από εδάφους, όσο από θαλάσσης, αλλά και από αέρος με την χρήση drone.

Η παραγωγή του Ντοκιμαντέρ έχει σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη της μυθολογίας, του πολιτισμού και γενικά της αρχαίας αλλά και  της σύγχρονης ιστορίας του νησιού. Το πρόγραμμα τους περιλάμβανε ξενάγηση στο Ιερό των Μεγάλων Θεών αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξη και άλλων πολιτιστικών στοιχείων.

Να πούμε πως τα γυρίσματά τους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και στην Καβάλα, ενώ θα συνεχιστούν και στο Νομό Ξάνθης. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ευρώπης, που αναδεικνύουν θέματα πολιτισμού.

Λίγα λόγια για την εκπομπή “Invitation au voyage”:

Ειδικότερα, η εκπομπή “Invitation au voyage” είναι μια παραγωγή της εταιρείας “Elephant Adventures”, που μεταδίδεται από το κανάλι “ARTE” ήδη από το Μάρτιο του 2017. Η εν λόγω εκπομπή αριθμεί πολλούς τηλεθεατές καθημερινά και δίνει την ευκαιρία σε όσους την παρακολουθούν να ταξιδέψουν μέσα από την «απόδραση», την ανακάλυψη και τον πολιτισμό, ανακαλύπτοντας και επανεξετάζοντας χώρους και καλλιτέχνες που ανήκουν στην κοινή μας κληρονομιά, πολιτιστική και καλλιτεχνική.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι το γαλλογερμανικό δίκτυο “ARTE”, διακρίνεται για τις παραγωγές υψηλού επιπέδου που πραγματοποιεί, ενώ όλες οι εκπομπές του “Invitation au Voyage” παραμένουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του “ARTE”  για δύο χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.