Γιος καταγγελλει πως η μητερα του απεβιωσε και ενημερωθηκε για τον θανατο της, δυο μερες μετα! 

«Πρόκειται για τον ανθρώπινο εξευτελισμό», τόνισε ο ίδιος αγανακτισμένος

Γιος καλεί το ασθενοφόρο για να μεταφέρει την άρρωστη μητέρα του στο νοσοκομείο που εφημερεύει. Γίνεται εισαγωγή. Εκείνος δεν μπορεί να την συνοδεύσει, ούτε γνωρίζει σε ποια κλινική θα νοσηλευτεί. Καλεί στην γραμματεία του νοσοκομείου επί δυο μέρες και κάνεις δεν αποκρίνεται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Τελικά, ένας γιατρός σηκώνει το τηλέφωνο για να του πει πως η μητέρα του απεβίωσε την ίδια μέρα που έγινε η εισαγωγή και κανένας δεν φρόντισε να ενημερώσει τον γιο για τον θάνατο της, όπως ισχυρίζεται. Αυτή την εικόνα για νοσοκομείο που νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό, περιγράφει στο makthes.gr ο γιος της θανούσας. «Πρόκειται για τον ανθρώπινο εξευτελισμό» λέει ο Γιώργος Κ.

Ιστορίες σαν την παραπάνω αποδεικνύουν ότι η κατάσταση εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχει ξεφύγει!

Ο Γιώργος Κ. περιγράφει στο makthes.gr: «Την Κυριακή το πρωί επειδή είχε τα χάλια της η μητέρα μου, δεν μπορούσε να πάρει αναπνοή και είχε πυρετό κάλεσα το ΕΚΑΒ και την πήγαμε στο νοσοκομείο που εφημέρευε στα επείγοντα. Η μητέρα μου ήταν 85 ετών. Δεν μπόρεσα να μπω στο νοσοκομείο, απλά έδωσα στη γραμματεία τα στοιχεία της μητέρας μου κι ό,τι άλλα στοιχεία χρειαζόντουσαν για να κάνουν την εισαγωγή» υποστηρίζει.

«Περίμενα ένα τέταρτο, είκοσι λεπτά από έξω μήπως χρειαστούν κάτι άλλο. Εν τω μεταξύ στο τέταρτο που περίμενα, βγήκε η μητέρα μου σε ένα φορείο πάνω. Ρώτησα που την πηγαίνουν και μου απάντησαν στην κλινική βραχείας περιστατικών Covid 19» συμπληρώνει.

«Εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Όλη την Κυριακή το απόγευμα, όλη τη Δεύτερα και μέχρι την Τρίτη το πρωί τηλεφωνούσα συνεχώς στο νοσοκομείο και δεν απαντούσε κανένας στο νοσοκομείο. Την Τρίτη το σήκωσε κάποιος από τη Γ’ Παθολογική όπου με παρέπεμψε το τηλεφωνικό κέντρο. Μίλησα με τον επιμελητή της Κλινικής και μου έλεγε δεν την βρίσκει» αναφέρει ο Γιώργος και συμπληρώνει ότι επέμεινε.

«Προσπαθούσα από την Κυριακή το απόγευμα να βρω τι κάνει η μητέρα μου. Κατάφερα να μιλήσω την Τρίτη. Με πήρε σε μισή ώρα ο γιατρός με τον οποίο μίλησα και μου είπε: Λυπάμαι η μητέρα σας απεβίωσε την Κυριακή το βράδυ. Η μανα μου ήταν πεθαμένη από την Κυριακή στις 19:30 το απόγευμα, πέρασαν δυο μέρες κι αν δεν επέμενα, δεν θα μάθαινα τα νέα. Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό. Είναι ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειεας. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να με καλέσει να μου πει ότι πέθανε η μανα μου. Δεν ξέρω πότε θα με ειδοποιούσαν. Ο γιατρός με τον οποίο μίλησα μου είπε να πάω να πάρω τα χαρτιά» τονίζει ο κ. Γιώργος.

Η κηδεία της μητέρας του έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης παρουσία ελάχιστων συγγενών και τηρούμενων όλων των μέτρων.

Όπως συμπληρώνει ο Γιώργος Κ. τα δυο μοναδικά άτομα που έβλεπαν την μητέρα του που είχε προβλήματα υγείας ήταν ο ίδιος και η κυρία που την φρόντιζε. Μετά το θάνατο της μητέρας του από κορονοϊό όπως του ειπώθηκε, έκανε τεστ τόσο ο ίδιος όσο και η κυρία. Και οι δυο τους βγήκαν αρνητικοί.

Σημειώνεται πως το makthes.gr επικοινώνησε με στελέχη του εν λόγω νοσοκομείου τα οποία ωστόσο δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.


Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.