Γιατι ο Μπιλ Γκειτς πλενει τα πιατα καθε βραδυ

Οι ειδικοί λένε ότι απλές εργασίας όπως το πλύσιμο των πιάτων βοηθούν τον άνθρωπο να αποβάλει τα άγχος και να καθαρίσει το μυαλό του από όσα τον απασχολούν

Όλοι γνωρίζουν πως ένας καλός βραδινός ύπνος βοηθά τον οργανισμό να είναι πιο παραγωγικός την επόμενη ημέρα. Όμως οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να χαζεύουμε στο κινητό μας, να τσεκάρουμε τα emails και να διαβάζουμε τα βραδινά νέα πριν κοιμηθούμε, και αυτό σίγουρα δεν βοηθά στην ποιότητα του ύπνου μας.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει δημιουργήσει μία μάλλον απροσδόκητη –για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης- νυχτερινή ρουτίνα, η οποία τον βοηθά να πάρει τον ύπνο που χρειάζεται.

«Πλένω τα πιάτα κάθε βράδυ», είχε γράψει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος παλαιότερα στο Reddit, όταν ένας χρήστης τον ρώτησε «ποιο είναι το πράγμα που απολαμβάνεις να κάνεις και κανείς δεν θα περίμενε από εσένα;». Όπως είχε ομολογήσει ο Γκέιτς, επιμένει να πλένει τα πιάτα ακόμα και όταν άλλοι προσφέρονται να το κάνουν.

Οι ειδικοί λένε ότι απλές εργασίας όπως το πλύσιμο των πιάτων βοηθούν τον άνθρωπο να αποβάλει τα άγχος και να καθαρίσει το μυαλό του από όσα τον απασχολούν.

Ο Μπιλ Γκέιτς συνηθίζει επίσης να διαβάζει για μία ώρα, πριν κοιμηθεί, κάθε βράδυ. Οι περισσότεροι, άλλωστε, γνωρίζουν ότι το διάβασμα βοηθά ακόμα και όσους δυσκολεύονται πολύ να κοιμηθούν τη νύχτα.

Και ο Τζεφ Μπέζος

Ένας ακόμα δισεκατομμυριούχος φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του Μπιλ Γκέιτς, αφού ο Τζεφ Μπέζος της Amazon είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Πλένω τα πιάτα κάθε βράδυ. Είμαι σίγουρος ότι είναι το πιο σέξι πράγμα που κάνω».

Η επιστήμη, πάντως, τους δικαιώνει. Πείραμα που έγινε το 2014 στο Florida State University, ζήτησε από τους εθελοντές να αντιμετωπίσουν το πλύσιμο των πιάτων σαν μια ευκαιρία για διαλογισμό, να συγκεντρωθούν και να εστιάσουν στη στιγμή. Έπειτα από έξι λεπτά μέσα στις σαπουνάδες, οι εθελοντές κατέγραψαν αύξηση 25% στην έμπνευσή τους και μείωση 27% στο άγχος τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.