Για να (μην) το λεει η Ευα Καιλη, ετσι (δεν) θα ειναι

Παραποιεί τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου για να επιτεθεί στον Πολάκη

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Την Πέμπτη η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής (ή της Νέας Δημοκρατίας; δεν θυμάμαι…) έγραψε ένα άρθρο στα ΝΕΑ για να απο-δείξει ότι είναι εναντίον του Παύλου Πολάκη και ότι οι συμπεριφορές του στη Βουλή είναι ανεπίτρεπτες. Τις καταδίκασε φυσικά. Όπως (θα) καταδικάζει και τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Δεν το έγραψε αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως θα ισχύει.

Μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή σημείωσε και το εξής: «Στο Ευρωκοινοβούλιο η εκτός θέματος ομιλία, η παραβίαση του χρόνου ομιλίας, οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί και συμπεριφορές είναι ικανοί λόγοι ώστε το Προεδρείο να εγκαλέσει έναν ομιλητή, να του αφαιρέσει τον λόγο, να κλείσει ακόμη και το μικρόφωνο του, να προτείνει την απομάκρυνση του από την αίθουσα, μέχρι και να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης, για να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στην Πρόεδρο την επιβολή ποινής περικοπής μισθού, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού».

  • Έλα όμως που βγήκε γρήγορα στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης και τη διέψευσε: «Sorry Εύα Καϊλή αλλά μήπως να ξαναδιάβαζες τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, άρθρο 10, παρ. 8, τώρα που είσαι και αντιπρόεδρος; Δεν προβλέπει “εκτός θέματος ομιλία”, θα ήταν άλλωστε δύσκολο σε μια Δημοκρατία».
  • Άμεση και η απάντηση της Εύας: «Ας μιλάμε με στοιχεία. Σημείο 8» του έγραψε και έβαλε μία φωτογραφία από τη σελίδα ενός κανονισμού που έγραφε όντως ότι ο πρόεδρος μπορεί να αφαιρέσει τον λόγο από έναν ομιλητή αν αυτός βρίσκεται εκτός θέματος.
  • Μόνο που ο κανονισμός που παρουσίασε η ευρωβουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής (ή της Νέας Δημοκρατίας; δεν θυμάμαι…) δεν ήταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Πέτρος Κόκκαλης έμοιαζε να τραβάει τα μαλλιά του: «Ας μιλάμε σοβαρά κυρίως. Στο άρθρο σου αναφέρεσαι στον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του οποίου είσαι αντιπρόεδρος και τον οποίο παραποιείς. Το παραπάνω είναι ο κανονισμός του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον οποίο προτείνεις να αντικαταστήσουμε με εκείνον του Ευρωπαϊκού. Αποφάσισε…».
  • Φοβερό, έτσι; Πάλι καλά που η Εύα Καϊλή δεν μας παρουσίασε τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.