Γερμανια και Ολλανδια εκλεισαν αιφνιδιαστικα τα προξενεια τους στην Κωνσταντινουπολη

Επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας

Με μία λιτή ανακοίνωση και με αστραπιαίες κινήσεις, τα προξενεία της Γερμανίας και της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη έβαλαν λουκέτο για την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο χώρες επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας για το κλείσιμο των προξενείων τους, ενώ ανακοίνωσαν ότι οι διαδικασίες χορήγησης βίζα θα διακοπούν για σήμερα.

Στην ιστοσελίδα του, το Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε τα περιστατικά καύσης Κορανίου στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία και αναφέρθηκε ότι «μπορεί να ξυπνήσουν αντιδυτικά αισθήματα και να υπάρξουν διαμαρτυρίες», ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν «σημάδια απειλής» για τους Ολλανδούς επισκέπτες.

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

* Με πληροφορίες από amna.gr, capital.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.