Γαμος ομοφυλων ζευγαριων: Τι θα προτεινει ο Μητσοτακης

Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία, όχι όμως ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσω παρένθετης μητέρας

Τα χαρτιά του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα ανοίξει τελικά την Τετάρτη σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ότι θα φέρει “σύντομα” το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί εάν ο χρόνος κατάθεσης θα είναι πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Εκείνο όμως που θα ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός είναι ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία.

Στόχος, όπως έχει γράψει το NEWS 24/7 είναι να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια. Θα αναγνωρίζεται για παράδειγμα ως κηδεμόνας και ο άνδρας ή η γυναίκα που δεν είναι βιολογικός γονέας του παιδιού. Ενώ σήμερα τα παιδιά αυτά εάν πεθάνει ο φυσικός γονέας δεν μπορούν να μείνουν με τον έτερο άνθρωπο που τα έχει μεγαλώσει ή εάν πεθάνει ο/η σύντροφος του φυσικού γονέα δεν μπορούν να τον κληρονομήσουν.

Το ζήτημα είχε αναδείξει στο παρελθόν η Ντόρα Μπακογιάννη και η κυβέρνηση θα εστιάσει σε αυτή τη διάσταση της τεκνοθεσίας, επισημαίνοντας πως ούτως ή άλλως οι όροι τεκνοθεσίας από ιδρύματα είναι αυστηροί και τα προς υιοθεσία παιδάκια λίγα σε σχέση με τους υποψήφιους γονείς. Θα επιχειρήσει δηλαδή να καθησυχάσει όσους αντιδρούν, πως το δικαίωμα τεκνοθεσίας στα ομόφυλα παντρεμένα ζευγάρια δεν θα σημάνει μαζικές υιοθεσίες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει επίσης, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν θα δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών το δικαίωμα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέσω παρένθετης μητέρας. Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν άλλωστε ότι οι σχετικές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και θέλουν να καθησυχάσουν το συντηρητικό ιδίως ακροατήριο πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει αυτό που έλεγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.