Γαλλοι περνουν τα συνορα για να βαλουν βενζινη στο Βελγιο

Προβλήματα αλλά και φυγή προς όμορες χώρες για την αναζήτηση καυσίμου προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε διυλιστήρια και αποθήκες καυσίμων

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα διυλιστήρια και τις αποθήκες καυσίμων των TotalEnergies και Esso-ExxonMobil οδηγούν πολλούς οδηγούς από τη Γαλλία να αναζητήσουν ανεφοδιασμό σε όμορες χώρες, όπως το Βέλγιο.

Έτσι, τα βελγικά πρατήρια καυσίμων κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία καταγράφουν αύξηση της ζήτησης κατά 15-20% τις τελευταίες ημέρες. Η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά τον ανεφοδιασμό του Βελγίου, ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο Belga ο Ολιβιέ Νεϊρίνκ, ο τεχνικός διευθυντής της Brafco, της ομοσπονδίας εμπόρων καυσίμων. «Υπάρχουν αποθέματα. Όσο συνεχίζεται η κινητοποίηση στη Γαλλία, είμαστε σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας –και των καθυστερήσεων στην παραγωγή και παράδοση καυσίμων που παρατηρούνται–, η γαλλική κυβέρνηση κατέφυγε πρόσφατα στη χρησιμοποίηση στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων, προκειμένου να ανεφοδιάσει όσα πρατήρια είχαν «στεγνώσει» από καύσιμα.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, ένα στα 10 πρατήρια καυσίμων σε εθνικό επίπεδο αντιμετωπίζει ελλείψεις, ενώ στον βορρά ο αριθμός αγγίζει το ένα στα τρία πρατήρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.