Γ. Καζαντζης: Αποτυχαμε σαν καλλιτεχνες

Σπαραχτική διαπίστωση από τον συνθέτη

«Συνάδελφοι, αποτύχαμε σαν καλλιτέχνες».

Σπαραχτική διαπίστωση από τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή που χαρακτηρίζεται από τις μετρημένες δημόσιες παρεμβάσεις του, αυτή την φορά στον απόηχο των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων και την είσοδο στη Βουλή φασιστικών κομμάτων.

«Αποτύχαμε όλοι μας, και οι μικρής αλλά και οι μεγάλης εμβέλειας» σημειώνει ο κ. Καζαντζής με πίκρα και θυμό «να εμπνεύσουμε σεβασμό στην ύπαρξη, στη δημιουργία, στον άνθρωπο, αποτύχαμε να εμπνεύσουμε αγάπη, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση» κι ακόμη «να καλλιεργήσουμε την αισθητική».

«Ο σύγχρονος Έλληνας στην συντριπτική του πλειοψηφία» λέει ο κ. Καζαντζής «μη έχοντας όραμα και κοινωνική συνείδηση, αρκείται στο να ακούει σκουπίδια (με ή χωρίς σεξιστικό περιεχόμενο)».

Και η κατάληξη των διαπιστώσεων «μα η σημερινή θλιβερή εικόνα της ελληνικής Βουλής τα μαρτυράει όλα αυτά. Δεν μπορείς να είσαι αλληλέγγυος, να σέβεσαι τον άνθρωπο, να έχεις ενσυναίσθηση, να σέβεσαι το περιβάλλον, να έχεις αγάπη για τα πάντα, να έχεις αισθητική και να ψηφίζεις φασίστες. Δεν μπορείς να υπηρετείς το δίκιο και να ψηφίζεις φασίστες. Δεν μπορείς να αγαπάς την αλήθεια και να ψηφίζεις φασίστες».

Και μάλιστα «φασιστικά μορφώματα, άλλα με ξεκάθαρη εικόνα, προκλητικά φανερά, και άλλα με μανδύα παραλλαγής»!

Θεωρώντας κάθε τραγούδι πολιτική πράξη λέει στην «Εφ.Συν.» «είμαι σε δημιουργική περίοδο δύο χρόνια τώρα, αλλά δεν ξέρω πλέον σε ποιον απευθύνομαι, με ποιους θα συνομιλήσω…».

Πηγή: efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.