Φον ντερ Λαιεν: Η επομενη γενια να φροντισει την επιστροφη της Βρετανιας στην Ε.Ε.

Συνέντευξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Politico

Η επόμενη γενιά θα πρέπει να φροντίσει για την αναστροφή του Brexit και να φροντίσει να διορθώσει το λάθος που έκανε αυτή η γενιά, είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο Politico.

Η Γερμανίδα πολιτικός ήταν εκείνη που έβαλε την υπογραφή της στη συμφωνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, αν και επρόκειτο για ένα «διαζύγιο» που προέκυψε από το δημοψήφισμα του 2016, πολύ πριν αναλάβει τα ηνία της Κομισιόν.

Στη συνέντευξή της, που δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα, κάνει λόγο για λάθος της γενιάς της που θα πρέπει να διορθώσει η επόμενη.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι μπορεί ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει στους κόλπους της Ε.Ε., η κ. Φον ντερ Λάιεν είπε ότι αυτό πλέον εναπόκειται στην επόμενη γενιά.

«Λέω συνεχώς στα παιδιά μου: Πρέπει να το διορθώσετε. Εμείς τα κάναμε μούσκεμα, εσείς πρέπει να το διορθώσετε».

Ουκρανία

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε την αλματώδη πρόοδο προς τη σύγκλιση με την Ε.Ε. που έχει σημειώσει η Ουκρανία, λέγοντας ότι το Κίεβο έχει ήδη εκπληρώσει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ενωση των 27, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αναμένεται να αποφασίσει αν θα εκκινήσουν ή όχι οι σχετικές διαδικασίες.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη της Ε.Ε. να απεξαρτηθεί περισσότερο από την Κίνα, ιδιαιτέρως όσον αφορά τα ορυκτά κρίσιμης σπουδαιότητας, στα οποία οι Κινέζοι κυριαρχούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.