Εβρος: Πρωτη εφαρμογη του δογματος αποτροπης

Εξαιρετικά κρίσιμα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα

Εξαιρετικά κρίσιμα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα, καθώς ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέα προσφυγική κρίση στα ελληνικά σύνορα είναι ορατός μετά την αλλαγή τακτικής του προέδρου Ερντογάν που δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Πούτιν. Κινητοποίηση της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση των αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία σύνορα στον Εβρο.

Αυξάνεται η παρουσία της αστυνομίας στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών και προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα.

Μερικές δεκάδες ατόμων έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα -όχι από το τελωνείο- από παράπλευρους δρόμους. Μεμονωμένα άτομα εθεάθησαν το πρωί να κινούνται πεζή σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.

Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, απ' όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν (και) δυνάμεις του στρατού.

Με το πρώτο φως της ημέρας, το Σάββατο, πρόσφυγες-μετανάστες έγιναν αντιληπτοί να κινούνται προς τα σύνορα ανενόχλητοι από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για πούλμαν που τους μετέφεραν. Αποτέλεσμα να καταλήξουν εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή να καθηλωθούν στην τουρκική όχθη του Έβρου. Πηγές της αστυνομίας μιλούν για συγκέντρωση περίπου 5000 προσφύγων και μεταναστών.


Πηγή: efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.