Eurovision: Η βρετανικη κυβερνηση θα προσφερει 3.000 εισιτηρια σε εκτοπισμενους Ουκρανους

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας

Η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέσει 3.000 εισιτήρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision σε εκτοπισμένους Ουκρανούς αφού η χώρα τους δεν ήταν σε θέση να τον διοργανώσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών προκειμένου να στηρίξει τη διοργάνωση της Eurovision τον Μάιο, την οποία ανέλαβε η Βρετανία για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας. Η Ουκρανία κέρδισε τον διαγωνισμό το 2022 και κανονικά θα ήταν η χώρα που θα τον διοργάνωνε την επόμενη χρονιά. Η Βρετανία κατέλαβε πέρυσι τη δεύτερη θέση.

«Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι χιλιάδες εισιτήρια θα διατεθούν σε εκείνους που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, ούτως ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που τιμά την πατρίδα τους, τον πολιτισμό και τη μουσική τους», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ. «Όπως πάντα, βρισκόμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό και στον αγώνα τους για ελευθερία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.