Εργαζομενοι ΚΕΘΕΑ: Χωρις υποστηριξη μενουν οι εξαρτημενοι απο το τζογο

Η γραμμή υποστήριξης 1114 του ΚΕΘΕΑ αναμένεται να κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου

Την ανάγκη να μη μείνουν με το βουητό στο ακουστικό τους οι εξαρτημένοι από το τζόγο που ζητούν βοήθεια και οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά τονίζει ο Σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ καλώντας τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες του.

Ο Σύλλογος εξηγεί πως «το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου του 2019 με την οποία επετράπη ο διορισμός από την κυβέρνηση νέας διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ, είναι αντισυνταγματική. Όπως επιβάλει το Σύνταγμα, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ολομέλεια του δικαστηρίου για αμετάκλητη κρίση. Αναμένουμε να δούμε το κείμενο της απόφασης, παρόλα αυτά η εξέλιξη δικαιώνει το συλλογικό αγώνα όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ανατροπή της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του οργανισμού. 

»Την ίδια στιγμή, η υποβάθμιση των υπηρεσιών που ΚΕΘΕΑ προς την κοινωνία συνεχίζεται. Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1114 του ΚΕΘΕΑ για όσους έχουν προβλήματα εξάρτησης με τον τζόγο υπολειτουργεί και πρόκειται να κλείσει στις 20/2, ενώ τέσσερις υψηλά καταρτισμένοι εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και τηλεσυμβουλευτικής λειτουργεί από το 2011 με τη συνεργασία του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της στρατηγικής Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζει η εταιρεία καθώς διαπιστώθηκε η ανάγκη σύστασης μιας γραμμής βοήθειας για άτομα και τις οικογένειές τους που πιθανόν αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από την ενασχόληση τους με τα τυχερά παιχνίδια».

«Σήμερα η εταιρεία αποσύρεται από τη λειτουργία της γραμμής, σταματώντας τη χρηματοδότησή της ενώ η διοίκηση του οργανισμού με πολύ μεγάλη καθυστέρηση προσπαθεί να βρει χρηματοδότη στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ενώ απαξιεί να απαντήσει τόσο στους εργαζόμενους της γραμμής όσο και στο Σύλλογο Εργαζομένων για τις προθέσεις της, αρκούμενη σε γενικόλογες υποσχέσεις. Στο μεταξύ, ένα μεγάλο πλήθος πολιτών, παίκτες, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, πανελλαδικά θα μείνουν χωρίς υποστήριξη απέναντι σε μια εξάρτηση που καθημερινά αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς» προσθέτει ο Σύλλογος,

Και τονίζει πως «η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, η ΕΕΕΠ και το σύνολο των στοιχηματικών εταιρειών της χώρας με τζίρο δισεκατομμυρίων, βρίσκονται ένα βήμα πριν κατορθώσουν το αδιανόητο: να αφήσουν την ελληνική κοινωνία χωρίς το απελπιστικά ελάχιστο δίχτυ προστασίας που αποτελούσε το 1114, είτε επειδή αδρανούν είτε επειδή δεν θέλουν.

»Θεωρεί το Υπουργείο Υγείας πως η αντιμετώπιση της εξάρτησης από το τζόγο μπορεί να επαφίεται στις στρατηγικές υπεύθυνου παιχνιδιού που αναπτύσσουν ή καταργούν οι στοιχηματικές εταιρείες ή οφείλει να αναπτύξει δημόσιες υπηρεσίες προστασίας από την εξάρτηση στο τζόγο; Προτίθεται η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ να εντάξει τη γραμμή 1114 στις μόνιμες υπηρεσίες του οργανισμού, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη υποστήριξη των πολιτών και την εργασία των εργαζομένων;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.