Επισημα αποκαλυπτηρια του γκραφιτι για τον Αλκη

Η μορφή του αδικοχαμένου 19χρονου, που δεσπόζει σε μία εξαιρετική τοιχογραφία στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, στέλνει μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης

Την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, απόψεων, φύλου και εθνικότητας, υπό το γλυκό χαμόγελο του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, διατυμπανίζει το γκράφιτι στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, που αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα.

Η τοιχογραφία αποτέλεσε έμπνευση της Urban Act και της Δομής «Εις το Όνομα του Άλκη» και υλοποιήθηκε εθελοντικά στον προαύλιο χώρο του σχολείου και με οπτική στην ευρύτερη γειτονιά και κοινότητα, από τον καλλιτέχνη SAME84, με τη συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου.

Φωτό: makthess.gr

Η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Καπόγιαννη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «από την πρώτη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό, αντιδράσαμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλίες θεωρώντας ότι αυτές οι δράσεις συμβάλλουν και πράγματι τα παιδιά αντέδρασαν θετικά. Έστω και ένα παιδί να βοηθηθεί, θα είναι πολύ καλό».

Ο εκπρόσωπος της δομής «Εις το όνομα του Άλκη», Αλέξανδρος Τζιμπιλής, είπε: «Είναι μία από τις δράσεις στις οποίες θα προχωρήσουμε και οι οποίες θα συνεχιστούν εσαεί. Μέχρι να τελειώσει η οπαδική βία στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο καλλιτέχνης SAME84 εξήγησε το κίνητρο για τη συμμετοχή του: «Ανέλαβα να φέρω εις πέρας ένα έργο, το οποίο απεικονίζει τον κόσμο που θα άρεσε στον Άλκη. Έναν κόσμο όπου όλα τα παιδιά παίζουν μαζί, ανεξαρτήτως προτιμήσεων, εθνικότητας, φύλου κτλ. Με τέτοιου είδους δράσεις στέλνουμε το σωστό μήνυμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.