Επιδοτηση 2 εκατ. δολαριων για την εκμαθηση ελληνικων στην Αυστραλια

Η κυβέρνηση της Ν. Αυστραλίας ενισχύει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Κουλτούρας «Λόγος» του Πανεπιστημίου Flinders της Αδελαΐδας

Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας θα επιδοτήσει με το ποσόν των 2 εκατομμυρίων δολαρίων το Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Κουλτούρας «Λόγος» που έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας.
 
Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, την είδηση ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση ο ομογενής πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης.
 
«Σε αντίθεση με άλλες εθνότητες, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε χάσει την ταυτότητά μας σε όποιο μέρος της Αυστραλίας και αν βρισκόμαστε και θεωρώ ότι έφτασε, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ανταμείψουμε όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας και, ειδικά, τους μεγαλύτερους για όσα έχουν κατορθώσει με δυσκολίες, με το να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την ελληνικότητά μας» δήλωσε ο Τομ Κουτσαντώνης.
 
«Στηριζόμαστε στους ώμους γιγάντων και βασιζόμαστε σε όλα αυτά που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα οι προηγούμενες γενιές, γι' αυτό πιστεύω ότι και εγώ και όλοι οφείλουμε πλέον να εξετάσουμε τρόπους ώστε η νέα γενιά να υιοθετήσει και να διατηρήσει το ίδιο πάθος για οτιδήποτε ελληνικό» είπε ο κ. Κουτσαντώνης.
 
«Αν απώτερος στόχος μας είναι να διασώσουμε πραγματικά τον ελληνισμό, τότε πρέπει όλοι να επενδύσουμε στην ελληνικότητά μας και, ειδικά, στην διατήρηση της γλώσσας μας. Είναι και δική μου ευθύνη ως θησαυροφύλακας να προστατέψω τις διαφορετικές εθνότητες και να συμβάλω στη διάσωση των γλωσσών και παραδόσεών τους» κατέληξε στο λόγο του ο θησαυροφύλακας.
 
Το Κέντρο «Λόγος» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012, μετά από οικονομική ενίσχυση που ενέκρινε η τότε κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για τέσσερα χρόνια, η οποία ανερχόταν στα $600.000 δολάρια. Επίσης, έως τότε καμία άλλη κυβέρνηση, εκτός της ελληνικής, δεν είχε επενδύσει τέτοια ποσά για την ελληνική γλώσσα στα χρονικά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
 
Πηγή: neoskosmos.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.