Εντος του μηνα ολοκληρωνεται η ανακαινιση του ξενωνα στις θερμες

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής Μύκης για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής με άξονα τα θερμά λουτρά

Μια προσπάθεια με στόχο την συντήρηση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών που περιστοιχίζουν το υδροθεπευτήριο των Θερμών επιχειρεί ο δήμος Μύκης προκειμένου να δώσει ώθηση στην επισκεψιμότητα της ευρύτερης περιοχής.

Εργασίες συντήρησης στον ξενώνα των Θερμών

Στο πλαίσιο αυτό όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Εμπρός» ο δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο ισόγειο του ξενώνα και είναι έτοιμα τα δύο χαμάμ ενώ στον επάνω όροφο έχει  ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της σκεπής και έως τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν όλες οι υπόλοιπες εργασίες ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση.

Όπως επίσης ανέφερε στα σχέδια του δήμου είναι η κατασκευή και  5 ανοιχτών πισίνων (κάτω από το δρόμο) εκεί όπου υπάρχει πολύ θερμό νερό έως και 56 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα θα τοποθετηθεί και ένα κιόσκι με  μία βρύση καθώς το νερό είναι πόσιμο με ιαματικές ιδιότητες. Σ’ ότι  αφορά το υδροθεραπευτήριο είναι έτοιμο για  λειτουργία. Συνολικά ο δήμος διαθέτει πάνω από  20 δίκλινα ενώ οι  3 ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον οικισμό πάνω από 10 δωμάτια.

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής Μύκης για τις Θέρμες   

Όπως τόνισε ο κ. Ντελή Χουσεϊν: « Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής  που  διαθέτει ωραίο φυσικό τοπίο αλλά και αξιοθέατα με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, έχοντας ως κεντρικό  τουριστικό πόλο έλξης, τον φυσικό πόρο των ιαματικών λουτρών στις Θέρμες. Υπάρχει  ενδιαφέρον, υπάρχει επισκεψιμότητα όλες τις εποχές και προσπαθούμε με τις παρεμβάσεις μας να την ενισχύσουμε».

Υπενθυμίζουμε ότι στις κάτω Θέρμες έχει  βρεθεί το Ανάγλυφο του Μίθρα ταυροκτόνου. Το ανάγλυφο (τέλος 2ου – αρχές 3ου αιώνα μ.Χ.) είναι λαξευμένο σε μεγάλο βράχο, κοντά στο χωριό Θέρμες.

Ναι μεν αλλά…

Και μπορεί μεν η περιοχή να έχει την προοπτική για τουρισμό γιατί έχει αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα ωστόσο η εικόνα που έχει ο επισκέπτης δεν είναι καθόλου ειδυλλιακή. Πρωτίστως οι όχθες στο ποτάμι είναι ένας πραγματικός σκουπιδότοπος αλλά και τα δημόσια όπως το σχολείο είναι κατεστραμμένο. Σ’ ότι  αφορά τον  ξενώνα που ανέφερε ο δήμαρχος, το έργο είχε ενταχθεί παλιότερα σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά οι εργασίες προχώρησαν με τόσο αργό ρυθμό που πλέον χρειάζονται συντήρηση για να επαναλειτουργήσει: Κατά συνέπεια πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν για να μιλάμε για τουριστική αξιοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.