Εντονη η παρουσια ξενων τουριστων στην Αλεξανδρουπολη

Βούλγαροι και Ρουμάνοι, αλλά και αρκετοί Τούρκοι επιλέγουν την περιοχή μας με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία για Ιούλιο-Αύγουστο να είναι πολύ μεγάλες. Για προορισμούς εντός Ελλάδας ενδιαφέρονται όσοι το… σκέφτονται για διακοπές

Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία ξένων επισκεπτών στην Αλεξανδρούπολη τις τελευταίες εβδομάδες, με το τουριστικό ρεύμα, κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία, να γίνεται ακόμη πιο έντονο το επόμενο διάστημα. Στους βαλκάνιους επισκέπτες προστίθενται και οι Τούρκοι που μετά από μία «κοιλιά», τον Ιούνιο, επανέρχονται με αφορμή και τις θρησκευτικές τους εορτές.

Ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κασαπίδης σημείωσε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το φετινό καλοκαίρι διαφαίνεται ιδιαίτερα καλό από άποψη επισκεψιμότητας. Εξάλλου, αυτό μαρτυρούν, όπως αναφέρει, και τα στοιχεία από τις κρατήσεις και τις πληρότητες των τοπικών ξενοδοχείων.

«Φέτος, η πληρότητα στα ξενοδοχεία μας, για το διάστημα Ιούλιος-Αύγουστος είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. ΟΙ κρατήσεις αφορούν κυρίως επισκέπτες από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία».

Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο κ. Κασαπίδης, το μεγάλο ζητούμενο είναι να γίνουν συντονισμένα, από όλους τους αρμόδιους φορείς, ενέργειες ώστε να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να μην σταματά το τουριστικό ρεύμα στα τέλη Αυγούστου.

«Χρειάζεται να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, να έχουμε μία σοβαρή αντιμετώπιση του τουριστικού προϊόντος της Αλεξανδρούπολης. Πιστεύω πως μπορούμε μέσα από συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, να το πετύχουμε».

Πόσοι θα πάνε διακοπές;

Όσο για το αν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης θα πάνε φέτος διακοπές, ο κ. Κασαπίδης σημειώνει πως το ενδιαφέρον είναι έντονο και μένει να δούμε κατά πόσο θα μεταφραστεί και σε ταξίδια, μια που λόγω της οικονομικής κατάστασης οι πολίτες είναι κάπως μουδιασμένοι.

Κυρίως, όπως αναφέρει, ο κόσμος ρωτά για προορισμούς εντός Ελλάδας, κυρίως για νησιά, αν και ίσως ένας προορισμός του εξωτερικού να συμφέρει περισσότερο από κάποιο νησί, πχ των Κυκλάδων, με όσα έχουμε ακούσει για τις τιμές σε καταλύματα και υπηρεσίες.

«Γι’ αυτό προτείνουμε τη διοργάνωση ομαδικών εκδρομών, που ξεκινούν από 20-30 άτομα και με πολύ λογικές τιμές, μπορούν να επιλέξουν έναν προορισμό και να βγει πολύ πιο οικονομικά», αναφέρει κ. Κασαπίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.