Ενωση Δικαστων και Εισαγγελεων για Κουφοντινα: Η Πολιτεια να αναθεωρησει την σταση της

Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της στο θέμα του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας πως η έννοια της Δικαιοσύνης είναι σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό

Να αναθεωρήσει την στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του, καλεί με ανακοίνωσή της την Πολιτεία η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
 
Οι Δικαστές και Εισαγγελείς, τονίζουν ότι η Δικαιοσύνη “είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό” και πως τα εγκλήματα που διέπραξε ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχουν καταδικαστεί “τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια, όσο και από την συλλογική συνείδηση”.
 
“Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
 
Η έκκληση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από αντίστοιχες που έχουν απευθύνει προς την κυβέρνηση προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, τον πολιτικό και τον Ακαδημαϊκό χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε  καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.