Ενας στους τρεις αμερικανους μουσουλμανους φοβαται για την ασφαλεια του επι προεδριας Τραμπ

Το 38% των αμερικανών μουσουλμάνων φοβάται πως θα γίνει στόχος οργανώσεων οπαδών της θεωρίας της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, ενώ το 42% σημειώνει πως τα παιδιά του ήδη υφίστανται εκφοβισμό λόγω του θρησκεύματός τους, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για την Κοινωνική Πολιτική και Κατανόηση.
 
Η έρευνα αυτή, του Ινστιτούτου για την Κοινωνική Πολιτική και Κατανόηση (Institute for Social Policy and Understanding) καταγράφει επίσης ότι ο ένας στους πέντε μουσουλμάνους στις ΗΠΑ έχει ήδη κάνει σχέδια για να εγκαταλείψει τη χώρα «αν καταστεί αναγκαίο».
 
Το κλίμα του φόβου συμβάλλει στο χαμηλότερο του μέσου όρου ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες των ενηλίκων μουσουλμάνων. Συγκριτικά, το 27% των εβραίων, το 11% των προτεσταντών, το 8% των ρωμαιοκαθολικών και το 16% των προσώπων που δηλώνουν πως δεν εκκλησιάζονται εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες.
 
Το ποσοστό των μουσουλμάνων που λέει ότι τα παιδιά του υφίστανται σχολικό εκφοβισμό λόγω θρησκείας είναι υπερτετραπλάσιο συγκρινόμενο με αυτό του γενικού πληθυσμού. Σε μια στις τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα εμπλέκεται εκπαιδευτικός, κατά τα συμπεράσματα της έρευνας.
 
Μόλις το 61% των μουσουλμάνων δήλωσε ότι ψήφισε στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό κάθε άλλης θρησκευτικής ομάδας γενικά, σύμφωνα με την έρευνα αυτή σε δείγμα 2.389 ανθρώπων από την 4η Ιανουαρίου ως την 23η Ιανουαρίου. Ο ένας στους τρεις μουσουλμάνους είπε πως δεν ψήφισε διότι δεν τασσόταν υπέρ κανενός από τους υποψήφιους. Η έρευνα έχει ποσοστό σφάλματος ±5,1% μεταξύ των μουσουλμάνων και ±2,8% για τον γενικό πληθυσμό.
 
Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή της έρευνας ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες αφού ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του και πριν προχωρήσει σε ενέργειες όπως τα αντιμεταναστευτικά του διατάγματα.
 
Πηγή: www.thepressproject.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.