Εμειναν στους – 200 σε υγρο αζωτο… για 30 χρονια μεχρι να γεννηθουν

Στις 31 Οκτωβρίου ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ υποδέχθηκε τα δίδυμα μωρά του: την Λύντια και τον Τίμοθι, τα οποία γεννήθηκαν από τα μακροβιότερα κατεψυγμένα έμβρυα!

Η προηγούμενη γνωστή κάτοχος του ρεκόρ ήταν η Μόλι Γκίμπσον, η οποία γεννήθηκε το 2020 από έμβρυο που είχε καταψυχθεί για σχεδόν 27 χρόνια, ενώ η Λύντια και ο Τίμοθι  παρέμεναν αποθηκευμένα σε υγρό άζωτο σε θερμοκρασία σχεδόν 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν για 30 χρόνια.

«Υπάρχει κάτι το μυστηριώδες σε αυτό», δήλωσε ο Φίλιπ Ρίτζγουεϊ καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του κρατούσαν τα νεογέννητα στην αγκαλιά τους στο σπίτι τους έξω από το Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Κατά μία έννοια, είναι τα μεγαλύτερα παιδιά μας, παρόλο που είναι τα μικρότερα», πρόσθεσε ο πατέρας. Το ζευγάρι έχει άλλα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 8, 6, 3 και σχεδόν 2 ετών, κανένα από τα οποία δεν έχει συλληφθεί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης ή δωρητών.

Τα έμβρυα καταψύχθηκαν το 1992

Όπως σημειώνει το CNN, τα έμβρυα δημιουργήθηκαν για ένα ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο σύζυγος ήταν περίπου 50 ετών ενώ το ωάριο ήταν δότριας 34 ετών.

Τα έμβρυα καταψύχθηκαν στις 22 Απριλίου 1992 και παρέμειναν σε αυτή την κατάσταση σχεδόν τρεις δεκαετίες,

Τα έμβρυα φυλάσσονταν σε ένα εργαστήριο γονιμότητας μέχρι το 2007, όταν το ζευγάρι που τα δημιούργησε τα δώρισε στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων στο Νόξβιλ του Τενεσί, με την ελπίδα ότι ένα άλλο ζευγάρι θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Τότε μεταφέρθηκαν σε ειδικά εξοπλισμένες δεξαμενές στο Νόξβιλ, δήλωσε ο Δρ Τζέις Γκόρντον, ο γιατρός του ζευγαριού.

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλη δωρεά ανθρώπινου ιστού, τα έμβρυα πρέπει να πληρούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές επιλεξιμότητας που έχει ορίσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης για ορισμένες μολυσματικές ασθένειες.

«Δεν ψάχναμε να πάρουμε τα έμβρυα που έχουν καταψυχθεί τον περισσότερο καιρό στον κόσμο» δήλωσε ο Φίλιπ Ρίτζγουεϊ. «Απλώς θέλαμε αυτά που περίμεναν περισσότερο καιρό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.