Ελλειψεις σε λαπτοπ λογω του lockdown στη Σανγκαη

Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα

Νέα αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα προκαλούν τα πρόσφατα lockdowns στην Κίνα, ειδικά αυτό που έχει επιβληθεί στη Σανγκάη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», 30 ταϊβανέζικες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις σε εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών πάνελ και μπαταριών.

Στην Ελλάδα παρατηρούνται καθυστερήσεις έως και δύο εβδομάδες σε σχέση με το παρελθόν, στην άφιξη προϊόντων από την Κίνα, κυρίως στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης, στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλη Κορκίδη, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών φτάνουν ήδη έως και τις 14 ημέρες, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί η κατάσταση εάν διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Κίνα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από πλευράς καθυστερήσεων εντοπίζονται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στην εφημερίδα, στον κλάδο ένδυσης – υπόδησης, καθώς και στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Αν και για την ώρα δεν τίθεται θέμα ελλείψεων, δεν αποκλείουν να συμβεί κάτι τέτοιο εάν διαρκέσει για πολύ ακόμα το lockdown στη Σανγκάη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.