Εκτος διαγωνισμου ομορφιας 43 καμηλες επειδη… ειχαν υποβληθει σε μποτοξ

Παρανοϊκή είδηση από τη Σαουδική Αραβία, όπου επικράτησε χαμός σε διαγωνισμό ομορφιάς για καμήλες, εξαιτίας... αισθητικών παρεμβάσεων.

Ένας διαγωνισμός ομορφιάς για καμήλες στη Σαουδική Αραβία αμαυρώθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι 43 από τις διαγωνιζόμενες αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό επειδή είχαν υποβληθεί σε μπότοξ και άλλες αισθητικές επεμβάσεις.

Το «Φεστιβάλ για Καμήλες Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ» είναι μια ετήσια διοργάνωση βεδουΐνων που πραγματοποιείται στην έρημο βορειοανατολικά του Ριάντ και προσελκύει ζωοτρόφους από όλες τις χώρες του Κόλπου με χρηματικά έπαθλα τα οποία φθάνουν μέχρι τα 66 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές έχουν αποκαλύψει αισθητικές επεμβάσεις, μια παράνομη πρακτική η οποία πραγματοποιείται ευρέως εν μέσω του έντονου συναγωνισμού και παρά τις αυστηρές ποινές.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε μια προσπάθεια να φαίνονται πιο κρεμασμένα τα χείλη των ζώων και πιο καλοσχηματισμένες οι καμπούρες τους.

«Σαράντα-τρεις καμήλες αποκλείστηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι είχαν υποστεί επεμβάσεις», μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saudi Press.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός από αποκλεισμούς από τότε που ξεκίνησε ο διαγωνισμός πριν από έξι χρόνια.

Το 2018 είχαν αποκλειστεί πάνω από 24 καμήλες.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν οι καμήλες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες, για να διαπιστωθούν τυχόν αισθητικές επεμβάσεις όπως μπότοξ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Όπως είπε ένας αξιωματούχους στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι αισθητικές επεμβάσεις στις καμήλες θεωρούνται κακοποίηση ζώου.

«Όσοι παραβιάζουν τον κανόνα αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα και τους απαγορεύεται η συμμετοχή σε μελλοντικούς διαγωνισμούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.