Εκτακτη συσκεψη για την αντιμετωπιση της μεταλλαξης «Δελτα» ζητουν οι δημαρχοι

Η ΚΕΔΕ έστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας, Τουρισμού, τον αν. υπουργό Εσωτερικών, Σ. Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, ζητώντας αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης

Σήμα κινδύνου για την επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα», που απειλεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία και τον τουρισμό πολλών περιοχών στην χώρα, εκπέμπουν οι δήμοι της χώρας, με τους δημάρχους, κυρίως των παραθαλάσσιων – τουριστικών περιοχών να ζητούν άμεσα τη λήψη δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης με στόχο να προστατευθούν οι τοπικές κοινωνίες και το τουριστικό προϊόν.

Μετά το lockdown στη Μύκονο και τον ορατό κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλες τουριστικές περιοχές, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητά επειγόντως να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή της παρουσία των υπουργών Υγείας, Τουρισμού, κ.κ Κικίλια και Θεοχάρη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Σ. Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

Στόχος είναι να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και να ληφθούν από κοινού μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα».

«Η αυτοδιοίκηση, οι δήμοι εν προκειμένω είναι έτοιμοι να συμβάλλουν με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, προσθέτοντας ότι τα δικαιολογημένα μέτρα που ελήφθησαν στη Μύκονο θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν σε κρίσιμους τομείς όπως η οικονομία και ο τουρισμός.

Στην επιστολή μάλιστα που έστειλε η ΚΕΔΕ στους αρμόδιους υπουργούς τονίζεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί στο πλευρό της πολιτείας, όπως κάνει πάντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία, ενώ επισημαίνεται ότι οι δήμοι ζητούν να έχουν ενεργή συμμετοχή στη χάραξη και εφαρμογή των μέτρων εφόσον αυτά επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Τι ζητούν οι δήμαρχοι

Ειδικότερα η ΚΕΔΕ ζητάει την έκτακτη σύσκεψη ώστε:

  • Να συζητηθούν και αξιολογηθούν τα έως τώρα μέτρα
  • Να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας ώστε να εξεταστούν μέτρα που τυχόν πρέπει να ληφθούν και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς *Να δοθεί η δυνατότητα στην ΚΕΔΕ κατάθεσης προτάσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι Δήμοι για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.
  • Να αποφασισθούν και να ληφθούν πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.