ΕΚΑΒ: Σταση εργασιας των εργαζομενων – “Απαραδεκτη η συμπεριφορα της Πολιτειας”

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικώντας την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 το μεσημέρι, για τη γενική συνέλευση των διασωστών, που ζητούν άμεσα την επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων τους για ένα έτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποίησαν αλλά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εκτελούν χιλιάδες διακομιδές ασθενών με covid-19 είτε διασωληνωμένων, είτε νοσούντων προς μονάδες εντατικής θεραπείας και κλινικές covid σε όλη την χώρα δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους. Παράλληλα οι επικουρικοί συνάδελφοι κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β. λόγω μη έκδοσης προκηρύξεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Πολιτείας σε αυτούς τους εργαζόμενους που ήρθαν στο Ε.Κ.Α.Β. εν μέσω πανδημίας να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους και η αναγκαιότητα της παραμονής τους στο Ε.Κ.Α.Β.

Ζητούμε άμεσα την τροποποίηση του άρθρου για επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων για ένα (1) έτος έως 31/12/2024 και σας ενημερώνουμε ότι αν ισχύσει η 6μηνη παράταση από την επόμενη μέρα το Ε.Κ.Α.Β. θα διαλυθεί Πανελλαδικά αφού θα σταματήσουν να εργάζονται 700 επικουρικοί διασώστες που αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού προσωπικού. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η περιβόητη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ήδη κωλυσιεργεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και ζητούμε άμεσα την έκδοση προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων όπως έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός.

Σας καλούμε άμεσα για άμεσες ενέργειες εκ μέρους σας ώστε να διορθωθεί η αδικία και να μην υπάρξουν τραγικές συνέπειες για την επιχειρησιακή λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. και κίνδυνος για την ζωή χιλιάδων ασθενών.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. προχωρεί σε κινητοποιήσεις από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με στάση εργασίας και έκτακτη γενική συνέλευση από 11:00 έως τέλος βάρδιας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην αυριανή στάση εργασίας και γενική συνέλευση όπου θα παρθεί απόφαση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.