Εφυγε απο τη ζωη η Dolores O’Riordan σε ηλικια 46 ετων

Η μυθική φωνή των Cranberries έσβησε ξαφνικά στο Λονδίνο, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια

Αναπάντεχα και από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, έφυγε από τη ζωή η Dolores O’ Riordan, η τραγουδίστρια των «The Cranberries», σε ηλικία μόλις 46 χρόνων.
 
Η μαγική φωνή της Dolores O’Riordan που ταξίδεψε και έκανε το όνομα των Cranberries γνωστό σ’ ολόκληρο τον πλανήτη με επιτυχίες όπως, τα Linger, Zombie, Dreams, Ridiculous Thoughts, Pretty, Will you Remember?, Animal Instict, No Need To Argue, Twenty One, έσβησε στις 15/01/2018 στο Λονδίνο.
 
Εκπρόσωπός της από την Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι η διάσημη τραγουδίστρια έφυγε αναπάντεχα σήμερα από τη ζωή, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα διευκρινιστικά στοιχεία για την αιτία του θανάτου της. Όπως είπε, η τραγουδίστρια βρισκόταν στο Λονδίνο για μια ηχογράφηση.
 
Οι Cranberries ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990. Μέχρι το 2003 – οπότε και διαλύθηκαν- η Dolores O’ Riordan ήταν η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος, η οποία ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο πορεία, έως το 2009 που το συγκρότημα έκανε μια δυναμική επανένωση με πολλές παγκόσμιες περιοδείες.
 
Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος «Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?», έκανε πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεις, αποφέροντας στα μέλη του παγκόσμια φήμη και εκατομμύρια θαυμαστές. Το 2009, η Dolores O’Riordan κυκλοφόρησε το προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «No Baggage». 

Τον περασμένο Μάιο, η χαρισματική ερμηνεύτρια ανακοίνωσε ότι αντιμετώπιζε ένα σοβαρό θέμα υγείας με την πλάτη της. Αυτή ήταν και η αιτία της ακύρωσης όλων των προγραμματισμένων & πολυαναμενόμενων συναυλιών που θα έκανε με το συγκρότημα σε Ευρώπη, Ηνωμένη Βασίλειο και ΗΠΑ.
 
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η ίδια είχε αναρτήσει ένα μήνυμα στη σελίδα των Cranberries στο Facebook: «Καλημέρα σε όλους, εδώ Ντολόρες. Αισθάνομαι καλά», έγραψε, λέγοντας ότι έδωσε «την πρώτη συναυλία μετά από μήνες».
 
Ήταν παντρεμένη με τον πρώην μάνατζερ των Duran Duran, Don Burton, με τον οποίο χώρισαν το 2014, έπειτα από 20 χρόνια γάμου. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον 20χρονο Taylor, την 16χρονη Molly και τη 12χρονη Dakota. Η ίδια έπασχε από διάφορες ψυχικές ασθένειες, μεταξύ των οποίων η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή.
 
«Υπάρχουν πάντα δύο άκρα στο φάσμα. Μπορείς να γίνεις υπερβολικά θλιμμένος και σκοτεινός και να χάσεις κάθε ενδιαφέρον για πράγματα που αγαπάς. Τότε μπορείς να γίνεις μανιοκαταθλιπτικός. Εγώ ήμουν σε αυτήν την πλευρά του φάσματος για πολύ καιρό. Όταν είσαι μανιοκαταθλιπτικός δεν μπορείς να κοιμηθείς και γίνεσαι παρανοϊκός. Αλλά το αντιμετωπίζω με φάρμακα», είχε δηλώσει στη Metro.
 
Το 1995 το Rolling Stone είχε γράψει για την Dolores ότι ήταν «ό,τι καλύτερο έχει εξάγει μουσικά η Ιρλανδία μετά τους U2».
 
Πηγή: www.elculture.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.