ΕΕ: Ανθρωπιστικη βοηθεια υψους 3 εκατ. ευρω για την Αιτη

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών μετά τον φονικό σεισμό στην Αϊτή, με τη "μαύρη" λίστα των θυμάτων να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο

Η ΕΕ θα διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την Αϊτή, που επλήγη από καταστροφικό σεισμό στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από την ΕΕ θα καλύψει τις πιο άμεσες ανάγκες, όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας σε τοπικά νοσοκομεία που έχουν πληγεί, η υποστήριξη των υπηρεσιών υδροδότησης, αποχέτευσης και υγιεινής, καθώς και η παροχή καταφυγίων και υπηρεσιών προστασίας προς τις περισσότερο πληγείσες και μειονεκτικές κοινότητες.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε: «Επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες ακολουθούν τον καταστροφικό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή. Η ΕΕ κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη σε αυτή την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση. Ο σεισμός χτύπησε τη στιγμή που η πανδημία της COVID-19 και η κλιμακούμενη ανασφάλεια αποτελούσαν ήδη απειλή για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια ».

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.419 ανθρώπους, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση επιζησάντων στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Η καταστροφή έγινε ακόμα μεγαλύτερη λόγω της σφοδρής τροπικής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας με τη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους και την απειλή κατολισθήσεων και πλημμυρών

Οι αρχές καταμετρούν κάπου 6.900 τραυματίες. Δεκάδες εκκλησίες, ξενοδοχεία, σχολεία, σπίτια κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.