Δυο χρονια απο τον θανατο ενος θρυλου

Δύο χρόνια χωρίς τον Ντέιβιντ Μπόουι που έζησε σε μία ζωή όσα άλλοι θα ζούσαν σε πέντε

Ήταν σίγουρα ένας χαρισματικός άνθρωπος. Ήταν ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα. Κατά την διάρκεια της καριέρας του προκάλεσε, συγκίνησε, ενέπνευσε και σίγουρα επηρέασε.
 
Ο Μπόουι πειραματίστηκε μέχρι τα άκρα και, προκάλεσε όταν υπερασπίστηκε δημόσια τον Χίτλερ, έπαιξε στο σινεμά στο θέατρο,σχεδίασε ρούχα, ζωγράφισε πίνακες, έγραψε τραγούδια και μιούζικαλ.
 
Τα τραγούδια του όμως είναι αυτά που θα μείνουν στον πέρασμα των χρόνων και θα κρατούν συντροφιά στους θαυμαστές του ανά τον κόσμο.   

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969 με το τραγούδι Space Odity. Μια μπαλάντα για την ιστορία του Major Tom ενός αστροναύτη που χάνεται στο διάστημα. Ο Ντέιβιντ Μπόουι απογειώνεται! Είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας με στιγμές φωτεινές αλλά και πολλές φορές σκοτεινές. 
 
Μετά από 3 χρόνια πειραματισμού επέστρεψε μουσικά το 1972 με το θρυλικό πλέον λουκ με το οποίο και καθιερώθηκε στην μετέπειτα πορεία του ως μουσικός. Το τελευταίο άλμπουμ του Μπόουι με τίτλο Blackstar, εκδόθηκε στις 8 Ιανουαρίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Δύο ημέρες αργότερα στις 10 Ιανουαρίου το 2016 αφήνει την τελευταία του πνοή.
 
Πηγή: e-magazino.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.