Δημοσκοπηση: Η πλειοψηφια των Τουρκων δεν θεωρει οτι οι Ελληνες ειναι «εχθροι»

Το 51,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα αποτελεί προεκλογική κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν

Μπορεί το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να είναι τεταμένο και οι πολιτικοί να επιδίδονται σε καθημερινή βάση σε κρεσέντο δηλώσεων και αντιδηλώσεων, ανακοινώσεων και κόντρα ανακοινώσεων. Ωστόσο όλα αυτά φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν «ακουμπούν» και πολύ τους πολίτες. Τουλάχιστον στη γείτονα χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενέργησε η εταιρεία Metropoll, η πλειοψηφία των Τούρκων δεν θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι «εχθροί».

Ειδικότερα στην ερώτηση «Είναι ο ελληνικός λαός εχθρός;» το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν «Όχι», το 31,3% «Ναι», ενώ 4,7% δεν απάντησε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων κάθε κόμματος στην Τουρκία συμμερίζεται την ίδια άποψη ακόμα και αυτά που ανήκουν στην ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος.

Αναλυτικά ανά κόμμα:

  • 60,3% του κυβερνώντος AKP
  • 73,8% του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP)
  • 65,1 % του Καλού Κόμματος (İyi Parti ) της Μεράλ Ακσενέρ
  • 68,6 του Δημοκρατικού Κόμματος τω Λαών (HDP)
  • 57,8% του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP)

Ακόμα η πλειοψηφία των Τούρκων πιστεύουν ότι η ένταση με την Ελλάδα είναι προεκλογική τακτική της κυβέρνησης. Ειδικότερα το 51,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα αποτελεί προεκλογική κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν. Σε αυτούς που συμφωνούν με την ίδια άποψη είναι 36% και 38% των ψηφοφόρων του AKP και ΜΗP αντίστοιχα, που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην χώρα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, θα πρέπει να έχουμε κατά νου, αυτό που λέγεται για όλες τις δημοσκοπήσεις πως είναι μια φωτογραφία της στιγμής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.