Δημοσιογραφοι, σφουγγοκωλαριοι της εξουσιας

Για το αδιέξοδο των φιλομνημονιακών δημοσιογράφων γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Απολαμβάνω το τελευταίο διάστημα τους φιλομνημονιακούς δημοσιογράφους: επιτέλους μετά από μία πενταετία που έκαναν service στις κυβερνήσεις, θυμήθηκαν πως είναι να στέκεσαι κριτικά απέναντι στην εξουσία.

Κάπως έτσι παραδείγματος χάριν το Mega και ο Σκάι ανακάλυψαν τις… διαδηλώσεις και τις παρουσιάζουν στα κεντρικά δελτία τους ακόμα κι αν πρόκειται για μόλιςείκοσι (καθ΄όλα σεβαστούς) φοιτητές με ένα πανό έξω από το υπουργείο Παιδείας. Όταν τα ίδια κανάλια τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο αγνοούσαν αλλά και χλεύαζαν τεράστιες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Και κάπως έτσι αυτοί οι δημοσιογράφοι, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, βρέθηκαν σιγά σιγά να κάνουν… αντιπολίτευση. Ήθελαν βέβαια το χρόνο τους ώστε ναπροσαρμοστούν, το είχαν ξεχάσει τόσα χρόνια που λειτουργούσαν σανσφουγγοκωλάριοι.

Τις τελευταίες δε μέρες, ειρωνεύονται την κυβέρνηση. Και καλά κάνουν. Ειδικά μετά το τελευταίο 47σέλιδο μνημόνιο που παρουσιάσαμε στους… θεσμούς και το οποίο απέχει παρασάγγας από οτιδήποτε σχεδόν υποστήριζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι περί βαρβάτου μνημονίου πρόκειται, ας σταματήσει πια η κυβέρνηση να (νομίζει πως) μας εμπαίζει κι ας πει την αλήθεια. Και ίσως την κατανοήσουμε κιόλας (που δεν νομίζω).

Είναι περίεργο όμως. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να άλλαξε όντως ρότα. Και ίσως να υποταχθεί. Θα δείξει. Εμείς το καταγράφουμε και αρχίζουμε να περνάμε απέναντι, δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε τις αδιανόητες ανακολουθίες του Αλέξη Τσίπρακαι του βασικού επιτελείου του.

Οι άλλοι δημοσιογράφοι όμως, οι φιλομνημονιακοί, γιατί (να) είναι αντίθετοι και (να) κατακρίνουν; Γιατί; Μήπως επειδή στην εξουσία δεν βρίσκονται οι γνωστοί τους; Οι δικοί τους άνθρωποι; Αυτοί στους οποίους προσφέρουν τώρα εκπομπές;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.