Δημητρης Παπαιωαννου: ο πρωτος Ελληνας στα Εurope Theatre Prize εδω και 30 χρονια

Η βράβευση έγινε στη Ρώμη

Στον Έλληνα μαέστρο του χοροθεάτρου, Δημήτρη Παπαϊωάννου απονεμήθηκε η διάκριση “Εurope Theatre Prize 2017”. O Έλληνας είναι ένας από τους εκλεκτούς πρωταγωνιστές του πολιτισμού της Ευρώπης που τιμώνται με το βραβείο -ανάμεσα τους φέτος και οι Τζέρεμι Άιρονς, Ιζαμπέλ Ιπέρ κα.
 
“Καθ'ολη τη διάρκεια της καριέρας του ο Δημήτρης Παπαϊωάννου έχει συμβάλλει ουσιαστικά στο χώρο του σύγχρονου θεάτρου. Έχει την ικανότητα να αφηγηθεί κάθε ιστορία -είτε αυτή είναι προϊόν μυθοπλασίας, είτε ιστορικό γεγονός, είτε ανθρώπινα συναισθήματα- και κάθε φορά το κάνει με ένα τρόπο που δεν μπορείς να λησμονήσεις” αναφέρει στο σημείωμα της η επιτροπή του θεσμού που φέτος κλείνει 30 χρόνια επιβράβευσης των ανθρώπων του πνεύματος.
 
Ο Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης που κερδίζει τη διάκριση από το 1987 όταν και ο Ζακ Ντελόρ, πρόεδρος της Κομισιόν τότε, εγκαινίασε την πρωτοβουλία.
 
Η βράβευση του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Ρώμη είναι ακόμη μια επιβεβαίωση του έργου του. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 17/12 στο θέατρο Argentina, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.
 
Πηγή: www.cnn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.