Διεθνης Τυπος: Ο Μπαιντεν μπροστα στο απολυτο χαος

Εξώφυλλα που θα μείνουν στην ιστορία από τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου

Ως σύγχρονος Ηρακλής, που καλείται να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγεία», που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, παρουσιάζεται από το διεθνή Τύπο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τα εξώφυλλα των μεγάλων περιοδικών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικά, λαμβάνοντας υπόψιν το προχωρημένο πολιτικό τους μήνυμα, το οποίο ουδόλως επιχειρούν να κρύψουν: Ο Τραμπ άφησε πίσω του χάος και ο Μπάιντεν καλείται να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Σε αυτόν το τόνο, το αμερικανικό περιοδικό TIME δείχνει με σουρεαλιστικό τρόπο το τι περιμένει τον νέο πρόεδρο, καθώς το Οβάλ Γραφείο παρουσιάζεται σε κατάσταση απολύτως διάλυσης, γης Μαδιάμ, λες και πέρασε τυφώνας.

Ο Μπάιντεν στέκεται και κοιτάζει σκεπτικός έξω από το παράθυρο, ενώ το γραφείο του ξεχειλίζει από χαρτιά, τριγύρω υπάρχουν πύργοι από φακέλους, ένα καπέλο κόκκινο με το μότο του Τραμπ (Make America Great Again), μια ντουντούκα, ένα πλακάτ, χαρτιά παντού και «ριπές» από κόκκινο σπρέι στο εμβληματικό γραφείο και στις κουρτίνες.

Το ΤΙΜΕ δεν κρύβει τις σκέψεις του για την τετραετία Τραμπ και τι άφησε πίσω του ως κληρονομία για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο βρετανικός Economist παρουσιάζει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ σαν καθαριστή, που με τη σφουγγαρίστρα του πρέπει να καθαρίσει του λεκέδες από λάσπη που λερώνουν τον Λευκό Οίκο.

«Το επόμενο πρωινό στην Αμερική» είναι ο κεντρικός τίτλος και η όλη σύλληψη του εξωφύλλου δείχνει ξεκάθαρα το βαρύ φορτίο που καλείται να αντιμετωπίσει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η μάσκα στο πρόσωπο του Μπάιντεν έχει το δικό της σημειολογικό ρόλο.

Το γερμανικό Der Spiegel δείχνει τον Μπάιντεν να αποκαθιστά το κεφάλι του αγάλματος της Ελευθερίας, που είχε κόψει πριν λίγο καιρό ο Τραμπ (πάλι στο εξώφυλλο του ίδιου περιοδικού).

Πολλές φορές το γερμανικό περιοδικό είχε επιφυλάξει σκληρά εξώφυλλα και αιχμηρά σχόλια για τον πρώην πρόεδρο και τώρα -κατά πως φαίνεται- εκδηλώνει την πίστη του στις ικανότητες του Μπάιντεν να αποκαταστήσει… τη Δημοκρατία.

Εξ ου και ο μασκοφόρος νέος πρόεδρος επανατοποθετεί το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.