Διεθνης καταξιωση και αναγνωριση για την Πανεπιστημιακη Αιματολογικη κλινικη του ΠΓΝA

Ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα και πλέον MDSF, αποτελεί διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με «ΜΔΣ».

«Η διεθνής διάκριση αποτελεί αναγνώριση πολυετούς προσπάθειάς μας στο κλινικό και ερευνητικό πεδίο» επισημαίνει ο Διευθυντής τα καθηγητής κ. Κοτσιανίδης

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης. Από τις αρχές Μαΐου αναγνωρίστηκε ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDSF και αποτελεί διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ.

Όπως επισημαίνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Εβρου, η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσει πως η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MDS Center of Excellence), από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις».

Ι. Κοτσιανίδης: Αναγνώριση πολυετούς προσπάθειάς μας στο κλινικό και ερευνητικό πεδίο

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ιωάννης Κοτσιανίδης, Καθηγητής Αιματολογίας ΔΠΘ, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, «Λίγο πριν το πανελλήνιο, με διεθνή συμμετοχή, συνέδριο της κλινικής μας ήρθε η αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειάς μας στο κλινικό και ερευνητικό πεδίο. Από τις αρχές Μαίου η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης αναγνωρίστηκε ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDSF! Είμαστε λοιπόν και με τη βούλα, διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ. Όπως σε κάθε επιτυχία, δεν υπάρχουν μυστικά, μόνο σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο στόχο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της κλινικής η μεγάλη διάκριση αυτή τους ανήκει».

Πηγή: gnomionline.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.