CNN:”Νικη για την Ελλαδα – Στο δοκανο ο πρωτος μεγαλος φοροφυγας”

Νίκη ονομάζει το CNN τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα. Το αμερικανικό δίκτυο με τίτλο "Νίκη για την Ελλάδα – Στο δόκανο ο πρώτος μεγάλος φοροφυγάς", αναφέρεται στη σύλληψη του προέδρου της Ελλάκτωρ Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή, στο πλαίσιο της έρευνας της λίστας Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη της Ελλάδας σε βάρος ενός υψηλού προφίλ φοροφυγά.

Το CNN αναφέρει ότι ο Λ. Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ από τους φόρους που χρωστούσε στο δημόσιο. “Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μέλη της οικογένειας Μπόμπολα ήταν μεταξύ εκείνων που κατονομάζονται στον κατάλογο των πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ της χώρας με μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία” συνεχίζει, εξηγώντας πως αυτός ο κατάλογος είναι γνωστός ως λίστα Λαγκάρντ.
Eπισημαίνει πως ο Λ. Μπόμπολας είναι διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Α.Ε., του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στην Ελλάδα. “Η οικογένειά του ελέγχει επίσης μια σειρά από εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της καθημερινής εφημερίδας 'Έθνος' και τους δημοφιλούς τηλεοπτικού σταθμού Mega” προσθέτει.
 
“Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μία από τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Τα στοιχεία της δείχνουν οι καθυστερούμενες φορολογικές οφειλές ανέρχονταν σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2014 – χρήματα που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα να αποφύγει τη χρεοκοπία” καταλήγει το ρεπορτάζ του CNN.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.