Χουριετ: Το μελημα του Μητσοτακη ειναι οι εκλογες στην Τουρκια

Πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ (Hürriyet) είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στις δύο χώρες.

«Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία», υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, δεν θέλει να συμπίπτουν οι ημερομηνίες των εκλογών στις δυο χώρες.

Ο Μητσοτάκης «θέλει να ορίσει εκλογές στην Ελλάδα ανάλογα με την ημερομηνία στην Τουρκία», γράφει η Χουριέτ, και προσθέτει: «Στην Ελλάδα, που ετοιμάζεται να οδηγηθεί σε εκλογές την άνοιξη, η προσοχή στρέφεται στην ημερομηνία εκλογών της Τουρκίας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα».

Τι φέρνει το ενδεχόμενο για… παράλληλες κάλπες σε Ελλάδα και Τουρκία

Ισχυρίζεται δε ότι «η ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει επίσης πως «το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία πριν τις 18 Ιουνίου προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα».

Ακόμη ένα δημοσκοπικό χαστούκι για Ερντογάν

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις για τον τούρκο πρόεδρο δεν είναι ότι καλύτερο. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην Τουρκία και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους νέους, οι τελευταίοι γυρίζουν πανηγυρικά την πλάτη στον Ερντογάν και το κόμμα του, το οποίο κατατάσσουν… τέταρτο, πίσω ακόμα και από τους αναποφάσιστους.

Συγκεκριμένα,  στην έρευνα που παρουσιάστηκε, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι πρώτο στη νεολαία με 21,7%, ακολουθεί το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ με 17,4%,  σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι. Τρίτη «δύναμη» στους νέους οι αναποφάσιστοι με 15,1% ενώ τέταρτο και… καταϊδρωμένο έρχεται το κόμμα του Ερντογάν με 13,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2023 στην Τουρκία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά έξι εκατομμύρια νέοι.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν, εν μία νυκτί ανέβασε το ποσοστό αύξησης που ανακοίνωσε για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 25% σε 30% και αυτό επειδή υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ προσέθεσε ότι η αύξηση αυτή θα είναι για το πρώτο εξάμηνο, εξαγγέλλοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει και νέα αύξηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.