Χατζηδακης: Για ολους τους ελευθερους επαγγελματιες η μειωση 50% στο τελος επιτηδευματος

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Η μείωση του τέλους επιτηδεύματος θα αφορά τελικά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, η μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος αφορούσε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα από το τεκμήριο, ενώ για όσους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα, το τέλος θα μειωνόταν κατά 25%.

«Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελευθέρους επαγγελματίες», είπε τέλος ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές. Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν».

Όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης, είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.